Elon Musk'tan trafik sorununu çözecek çılgın proje!

ads ads ads ads
20/02/2018

ads
Elon Musk'tan trafik sorununu çözecek çılgın proje!

Geçtiğimiz haftalarda Roadstar aracını Falcon Heavy ile Mars'a yollayan Elon Musk yine çılgın bir fikirle gündeme geldi. SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Musk, trafik sorununu tamamen çözmek için kolları sıvadı. Ünlü girişimcinin diğer şirketi Boring Company gerekli ön onayı almayı başardı.

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Elon Musk, şimdi de trafik sorununu çözmek için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz haftalarda Tesla model otomobili Falcon Heavy ile uzaya gönderen ve bu adımı ile adından sıkça söz ettiren Elon Musk bu sefer gözünü yeniden tünel projesini dikti.

Teknoloji dünyasının belki de en çok konuşulan ismi Elon Musk geçtiğimiz ay Los Angeles trafiğinin onu çıldırttığını belirtmiş ve sırf bu yüzden tünel kazmak için bir sondaj şirketi kuracağını kişisel Twitter hesabında paylaştığı mesajla duyurmuştu.

Musk sözünü tutmuş ve yaklaşık bir ay sonra harekete geçmişti. Kendi şirketi Tesla'nın arazisinde kazılara başlayan Musk, bunun bir deney olduğunun altını çizmişti.

Elon Musk bu hayalini gerçekleştirmeye artık bir adım daha yakın. Zira Elon Musk'ın şirketi Boring Company, Washington'un altını kazmak için ön onay aldı.

Boring Company, New York ile Washington arasına yapmayı planladığı hyperloop tünelleri için hükümetten onay aldı. Musk yaptığı açıklama ile bu sistem ile iki kent arası ulaşımın 29 dakikaya düşeceğini belirtti.

20/02/2018 16:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Elon Musk
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.