Google’den devrim niteliğinde kulaklık

Google resmen devrim niteliğinde bir kulaklık çıkardı. Pixel Buds arada tercüman olmadan 40 dilde iletişim imkanı sunuyor. Cihazda Türkçe dil desteği olup olmadığı açıklanmadı. Cihaz tercümanlık mesleğini bitirebilir!

ads ads ads ads
05/10/2017

ads
Google’den devrim niteliğinde kulaklık

Google dün devrim niteliğinde bir ürün tanıttı. Çarşamba günü tanıtılan Pixel Buds isimli kablosuz kulaklık bir tercümana ihtiyaç olmadan simultane tercüme yapılmasını sağlıyor. Yapay zeka (AI) teknolojisine sahip kulaklık aynı zamanda Google’ın siri’si olarak bilinen Google Assistant’a da bağlı olacak.

Sistem şöyle çalışıyor. Elinizi kulaklığa götürüp, “Bana Fransızca konuşmakta yardım et” diyip Fransızca söylemek istediğiniz şeyi anadilinizde ifade ediyorsunuz. Parmadığınızı kulaklıktan kaldırdığınız anda telefonunun çevirme uygulaması tercümeyi gösteriyor. Konuştuğunuz kişi böylece cevabı görüyor. Ardından telefonunuza Fransızca cevap veriyor ve siz de kulaklığınızda anadilinizde cevabı duyabiliyorsunuz.

Aşağıda ise Pixel Buds’ın İsveççe ile İngilizce arasında nasıl tercüme hizmeti verdiği görülüyor.

Pixel Buds’ın satış fiyatı 160 dolar olarak (570 TL) belirledi. Cihazın Türkçe dil desteği olup olmadığı henüz bilinmiyor. Pixel Buds’ın Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı açıklanmadı.

05/10/2017 13:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google, kulaklık
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.