Kıbrıslı Türk Polise Kraliçe'den Onur Madalyası

ads ads ads ads
27/06/2017

ads
Kıbrıslı Türk Polise Kraliçe'den Onur Madalyası

SBA Baş Müfettişi Kıbrıslı Türk Mustafa Kemal, İngiltere Kraliçe’sinin Onur Madalyasına layık görüldü.

Başmüfettiş bu onura ulaşan dördüncü polis memuru oldu.

Teşkilata 1991'de katıldıktan sonra 26 yıllık deneyime sahip olan ve Ayios Nikolaos'ta RAF Yardım Gücü için 20 ay çalışarak Baş Müfettiş Kemal, prestijli ödülü alan ilk Kıbrıslı Türk polis memuru oldu.

Ancak, 2001 yılındaki şiddetli Episkopi SBA Polis karakolunda yaşadığı cesaret yüzünden bir İngiliz Komutanının Övülmesini içeren uzun ve seçkin hizmetine rağmen baş müfettiş polis madalyasının hala büyük bir şok olduğunu itiraf etti.

"Tabii ki öğrendiğim zaman çok büyük bir onur duydum ve ailem son derece gurur vericiydi, çünkü 20 yıldan beri yaptığınız iş için kabul edilmesi harika" dedi.

Larnaka'lı olan, ve Mormenekşe köyünde 1974'ten beri yaşayan 48 yaşındaki Başmüfettiş Kemal, şimdi Dikelya'daki SBA Polis Merkezi'nde çalışıyor ve Episkopi'de çalışmasını gören bir kariyere geri dönebilirken , Ayios Nikolaos ve kuş kuşatmasını hedefleyen ekibin başında, kariyerini sonsuza dek değiştirdiğini söylediği bir olay var.

"Kariyerime geri dönmek zorunda kaldım, 2001'de Episkopi'deki isyan sırasında en belirleyici an geldi, bu da dönüm noktasıydı.

"Şahsen, kırık bir burun ve çeşitli kesikler ve çürükler aldım ve o isyan sırasında, bana veya diğer subaylarımıza daha kötü bir şey olabileceğinden endişe duyduğum anlar yaşadım, ancak polislik konusundaki bakış açım değişti.

"Bu olay bana operasyonel polislik konusundaki yepyeni bir anlayış ve subaylarınıza nasıl bakmanız gerektiğini söyledi ve oradan inşa edip gurur duyduğum bir kariyer geliştirdim" dedi.

"Eğer işe odaklanırsanız, başka bir şey önemli değil" diye açıkladı.

"Hangi millet olduğunuz ve tarihinizin ne olduğu önemli değil, siyaset bence bu kadarıyla siyasete girmiyor. Hepimiz topluluğa ve bu cemaat içinde yaşayan bireylere hizmet etmek için buradayız ve en önemlisi budur.

"Nereye gidersem gideyim, hem Kıbrıs Rum hem de Kıbrıs Türk toplumundan SBA Polisi hakkında söylenen olumlu şeyleri duymaktan dolayı mutluluk duyuyorum ve bütün güç kendisinden gurur duymalıdır."

Karısı Cemile ile evli olan ve iki yetişkin çocuğu olan baş müfettiş: 23 yaşındaki oğlu ve 18 yaşındaki kızı, her iki toplumda da saygı görüyor ve bunun değişmesi pek mümkün değil işine ve hizmet ettiği insanlara ayrılmış durumda.

"Bu işi seviyorum. Onu tutkuyla yapıyorum ve profesyonellik ile umuyorum ve gelecek yıllar boyunca bunun devam etmesini istiyorum "dedi.

27/06/2017 13:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mustafa kemal, kıbrıslı türk polis, sba
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.