"Kod Adı Venüs" Cannes'da görücüye çıktı

Kıbrıs'ta 1955-1974 yılları arasında yaşanan olayları konu alan, uzun metrajlı "Kod Adı Venüs" filmi, 65. Cannes Film Festivali'nde gösterildi.

ads ads ads ads
23/05/2012
TAK

ads
"Kod Adı Venüs" Cannes'da görücüye çıktı

Kıbrıs'ta 1955-1974 yılları arasında yaşanan olayları konu alan, uzun metrajlı "Kod Adı Venüs" filmi, 65. Cannes Film Festivali'nde gösterildi.

Senaryo yazarlığını, yönetmenliğini ve yapımcılığını Tamer Garip'in, ana sponsorluğunu ise Yakın Doğu Üniversitesi'nin (YDÜ) yaptığı "Kod Adı Venüs" filminde 200'den fazla Kıbrıslı Türk, 12 İngiliz, 20 de Türkiye'den oyuncu rol alıyor.

Filmin gösterimiyle ilgili AA'ya konuşan yönetmen Tamer Garip, ''1956-1974 arası Kıbrıs'ın modern tarihini, belgelere dayanarak bir sinema filmi gerçekleştirdiklerini'' söyledi.

Garip, ''Ülkemizin, insanlarının çektiği acıları anlatan, dünyaya Kıbrıs Türklerinin nereden nereye geldiğini göstermesi açısından ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alması itibarıyla bu filmin çıkmasından dolayı çok mutluyum'' dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin kurucu Rektorü Dr. Suat Günsel de AA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Filmin bize ne kadara mal olduğundan öte ne kadar getirisinin olduğunu değerlendiriyoruz. Bu değerle yaklaştık olaya. Bu filmin bir kaç boyutu var. Boyutun biri, ülkemize sosyal değişim ve gelişim etkisi. Biz üniversite olarak da zaten kendimizi sosyal boyutun değişim ve gelişimininden sorumlu görüyoruz. Bir diğer boyut olarak ise dünyada yeterince tanınmamıza katkıda bulunmak. Bunun için buraya gelen tüm dünya ülkelerine kendimizi tanıtmak."

KKTC, Türkiye, İngiltere, Hollanda ortak yapımı olarak yaklaşık 3 milyon lira bütçeyle çekilen film, 24 Mayıs'ta bir kez daha gösterilecek.

İngilizce çekilen filmin kostümlerini, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk ünlü modacı Abdullah Öztoprak hazırladı.

Filmin 23 Eylül 2011'de başlayan çekimleri, 5 Kasım 2011'da tamamlandı. Montaj ve animasyonları YDÜ'deki süper bilgisayarla yapıldı.

Filmde, İngiliz oyuncular Jolie Myatt ve Jonny Lee Kemp, Türkiye'den Cengiz Bozkurt ve KKTC'den Serhat Harman oynuyor.

23/05/2012 15:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kültür Sanat, Kod adı venüs
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.