Londra'da saldırı dehşeti... Ölü ve yaralılar var

ads ads ads ads
22/03/2017

ads
Londra'da saldırı dehşeti... Ölü ve yaralılar var

Londra'dan son dakika haberi... İngiltere'nin başkenti Londra'da sıcak saatler yaşanıyor. Silah sesleri duyulan parlamento binası yakınlarında ve Westminster Köprüsü üzerinde çok sayıda kişi yaralandı, biri kadın 2 kişi hayatını kaybetti. Bölgede iki ayrı saldırı gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Saldırılardan ilkinde, 10'dan fazla insan 4x4 araçla ezilerek yaralandı. Diğer olayda ise parlamento bahçesindeki polise bıçakla saldıran bir şüpheli vuruldu. Polis, terör soruşturması başlattı. Halkın özellikle Parlamento Meydanı, bakanlıkların bulunduğu Whitehall, Westminster Köprüsü , Lambeth Köprüsü, Victoria Caddesi yakınlarında bulunmaması istendi.İngiltere'nin başkenti Londra bugün akşamüstü saatlerinde, parlamento ve civarında yaşanan saldırılarla sarsıldı. Saldırılardan birinde, parlamento bahçesinde bir polise bıçaklı saldırı düzenlendi. Polisin yaralandığı, parlamento binasına girmeye çalıştığı tahmin edilen saldırganın ise vurulduğu açıklandı. İngiliz basındaki haberlerde, bölgedeki bir başka saldırıda ise 4x4 araçla Westminster Köprüsü üzerinde 10'dan fazla insanın ezildiği belirtildi. Reuters'ın servis ettiği bir fotoğrafta, bir otobüsün lastiğinin altında yatan bir kadının bedeni görüldü. Ayrıca yaralılardan 3'ünün turistik gezi amacıyla bölgede bulunan Fransız lise öğrencileri olduğu öğrenildi.

İki saldırının da aynı kişi tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği henüz bilinmiyor. Ancak iddiaya göre, saldırgan önce araçla sivilleri ezdi, ardından da parlamento bahçesindeki polise bıçakla saldırdı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırganın silahlı olduğu ve etrafa ateş açtığı yönünde iddialar da var.

GÖRGÜ TANIKLARI: ASYALI GÖRÜNÜMLÜ, 40'LI YAŞLARDA...

Bazı görgü tanıkları "Saldırgan Asyalı görünümlü, 40'lı yaşlardaydı. Aracını sivillere ve bisikletlilere çarpıp parlamento binasına sürdü" dedi.

Son dakika Londrada saldırı dehşeti... Ölü ve yaralılar var

PARLAMENTODA PANİK

Yerel saatle 14.35 sularında meydana gelen olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı. Milletvekillerinden parlamento binasından çıkmamaları söylendi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

 Reuters muhabiri, yaralı sayısının en az 12 olduğunu bildirdi. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu açıklandı. İlerleyen saatlerde ölüm haberi de geldi. Reuters'ın haberine göre, saldırılarda yaralanan bir kadın hayatını kaybetti. Daha sonra ise Sky News, ölü sayısının ikiye çıktığını bildirdi.

Son dakika Londrada saldırı dehşeti... Ölü ve yaralılar var

POLİSTEN HALKA UYARI YAPILDI: ORALARA GİTMEYİN

Scotland Yard’dan yapılan açıklamada ise halkın özellikle Parlamento Meydanı, bakanlıkların bulunduğu Whitehall, Westminster Köprüsü , Lambeth Köprüsü, Victoria Caddesi yakınlarında bulunmaması istendi.İngiliz parlamentosu üzerinde helikopterler uçarken, yeni terör saldırılarının olabileceği şüphesiyle güvenlik güçleri İngiliz parlamentosunun kademeli olarak tahliyesine ara verdi.

Son dakika Londrada saldırı dehşeti... Ölü ve yaralılar var



Turistlerin Londra'yı havadan görmek için bindiği dev dönme dolap "London Eye" saldırının ardından durduruldu. Turistler dönme dolabın kabinlerinde bekletildi.

BAŞBAKAN RESMİ KONUTA GETİRİLDİ

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May’in aracıyla resmi konutu 10 Numara'ya getirildiği, gelişmeleri burada takip ettiği kaydedildi.

"TERÖR SALDIRISI"

Londra polisi, aksi yönde bir bilgi edinilene dek, olayı "terör saldırısı" olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Daha sonra yapılan polis açıklamasında ise olaya ilişkin terör soruşturması başlatıldı.Olayın yaşandığı Westminster bölgesinde metro seferleri durduruldu, istasyonlar boşaltıldı.

22/03/2017 20:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: son dakika, londra, silah, parlamento binası, yaralı, terör, terörist, haber, haberler, reuters
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.