Meliz için adalet

ads ads ads ads
29/03/2017

ads
Meliz için adalet

Uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden yasa dışı kürtaj davasında karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi zanlılardan 3’ü hakkında beraat, 3’ü aleyhinde ise hapis cezası verdi.

Mahkeme Ada Hospital sahipleri Dr.Mehmet Ali Tunçbilek ile eşi Dr. Verda Özkent Tunçbilek ile hemşire Okburan’ı yargılandıkları dörder davadan suçsuz bularak beraat ettirdi

Dr. Fahri Karagözlü, çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasadışı sonlandırma ve çocuğun doğumunu gizleme davalarından suçlu bulunarak 5 yıl hapse mahkûm edildi

NARKOZCUYA 4, EBEYE 2 YIL:

Çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasa dışı sonlandırma davalarından suçlu bulunan Dr. Rasiha Serdaroğlu 4, Ebe Ayşegül İşbilen ise çocuk düşürmeye teşebbüs suçundan suçlu bulunarak 2 yıl hapisle cezalandırıldı.

MELİZ İÇİN İMZA KAMPANYASI

“Yasa dışı kürtaj” davasında 5 aylık kürtaj olan Meliz Akçal'a verilen 9 aylık ceza için imza kampanası başlatıldı. change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında "Meliz için adalet" istendi.

Kampnaya açıklamasında şöyle denildi: "Genç bir kadın, doğacak çocuğa bir gelecek veremeyeceğine inandığı ve kürtaj olduğu için hapisteyken, bunun üzerinden para kazananlar beraat edip zafer pozları veriyorlar. Daha kaç yasadışı iş yaptıkları belli olmayanlar, suç dosyası kabarık olanlar dışarıda, hayatlarına devam edecek, medyanın hedef gösterdiği, günah keçisi yaptığı genç kadınsa tüm yapan ve yaptıranlar adına tek başına ceza çekecek. Bu mu adalet?"

İmza kampanyasına destek vermek için bu linke tıklayabilirsiniz: https://goo.gl/eqdUaA

 

 

29/03/2017 10:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: meliz, kürtaj, kıbrıs, imza kampanyası
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.