NASA ‘o soruyu’ 20 yıla kadar cevaplayacak

ads ads ads ads
19/02/2017

ads
NASA ‘o soruyu’ 20 yıla kadar cevaplayacak

Amerikan Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) 20 yıl içinde Dünya dışı canlı olup olmadığına dair çok daha net bilgiler verebileceklerini duyurdu.

NASA’nın önde gelen uzmanlarından Dr. Kevin Hand, ABD’nin Boston kentinde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, “İnsanlık tarihinde ilk kez gerçekten Dünya’nın ötesinde biyolojinin işleyip işlemediğine dair temel soruyu yanıtlamak için görevler oluşturup, dışarı gidebilecek araçlar tasarlayabileceğiz” dedi. Tarih de veren Hand, 2024 veya 2025’te son derece etkili keşif görevleri gerçekleştirebileceklerini vurguladı. Dr. Kevin Hand, Jüpiter gezegeninin uydularından Europa’nın buz kütlesinin altındaki okyanusu keşif göreviyle ilgilenen NASA biriminde görevli.

19/02/2017 08:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: NASA, uyaz, Kevin Hand
MANŞETLER

HK YAŞAM

NASA'nın ''Gezegen X'' teorisi: Dokuzuncu Gezegen gerçek mi?

HK YAŞAM - TEKNOLOJİ

Bilim insanları, Güneş sisteminin derinliklerinde bir "Gezegen X" olabileceğini düşündüren matematiksel kanıtlar buldu. Neptün büyüklüğündeki bu varsayımsal gezegenin, Plüton'un çok ötesinde oldukça geniş bir yörüngede Güneş etrafında döndüğü tahmin ediliyor. Araştırmacıların "Dokuzuncu Gezegen" adını verdiği gök cismi, Dünya'nın yaklaşık 10 katı bir kütleye sahip olabilir.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.