Özgürgün: Beklentimiz Cumhurbaşkanı'nın görevi bize vermesi

ads ads ads ads
23/01/2018

ads
Özgürgün: Beklentimiz Cumhurbaşkanı'nın görevi bize vermesi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde bugün siyasi partilerle görüşüyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, seçim sonrası Meclis’e giren 6 siyasi partinin yetkilileriyle ayrı ayrı yapacağı görüşmelerin ardından hükümeti kurma görevini vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı, saat 10.00’da UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü. 

Görüşme sonrası açıklama yapan Hüseyin Özgürgün şunları söyledi:

Cumhurbaşkanının daveti üzerine geldik. İlk görüşmesini doğal olarak bizimle yaptı. Diğer partilerle de görüşecek. Biz şu ana kadar bir koalisyon görüşmesinde bulunmadık. Eğer görev bize verilirse yaparız. 4'lü bir koalisyon çalışması var. Herhalde Cumhurbaşkanı bunu soracaktır. Bize göre doğrusu görevin birinci parti çıkan bize verilmesidir. Ancak Cumhurbaşkanı bu konuda mecbur da değil. Sonuçta böyle bir beklentimiz var. Halka hizmet edebilecek bir hükümet kurulmasını arzu ediyoruz. 4'lü koalisyon intikamdır, sivil darbedir. Yürümeyecek zorlayıcı senaryolara girmek istemiyoruz. Bu icraat hükümeti olmaz. 

Polisimiz önce soğuk kanlı davrandı. Kıbrıs Türk polis soğuk kanlığı her zaman koruyan ve olayları ne zaman müdahale edeceğini bilir. Polisin doğru yaptığını düşünürüm. Polis erken müdahale etseydi kan dökülebilirdi. Ben polisimize güvenirim. Polisimiz görevini en iyi şekilde yapmıştır ve yapacaktır

23/01/2018 11:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hüseyin özgürgün
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.