Rum Polisi'nin Lokmacı baskınının yankıları sürüyor

Lokmacı barikatı bölgesindeki binaya geçtiğimiz cuma akşamı Rum Polisinin düzenlendiği operasyonun yankıları sürüyor

ads ads ads ads
08/04/2012
TAK

ads
Rum Polisi'nin Lokmacı baskınının yankıları sürüyor

Rum polisinin, "adanın yeniden birleşmesini destekleyen" Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerin kullanmakta olduğu, ara bölge sınırının üzerindeki Lokmacı barikatı bölgesindeki binaya geçtiğimiz cuma akşamı düzenlendiği operasyonla ilgili haberler, bugünkü Rum gazetelerinde geniş bir şekilde yer aldı.

Fileleftheros gazetesi, “Lokmacı’da Olaylı Baskın” başlıklı haberinde, Rum polisinin eylemcilerin kaldığı eve düzenlediği operasyon sonucunda, iki kişinin, üzerinde kontrollü şekilde satılan ilaç bulundurmak ve kullanmaktan tutuklandığını, 28 kişi aleyhinde yasadışı bir şekilde binaya girme ve yasadışı miting yapma suçundan dava okunduğunu, bazı eylemcilerin de Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’ne sevk edildiklerini yazdı.

Gazete, operasyona Rum Çevik Kuvveti’nin yanında, binada uyuşturucu madde bulunduğuna dair ihbar üzerine Rum Narkotik biriminin katıldığını da belirtti.

Habere göre, Rum polisi sözcüsü gazeteye açıklamasında, operasyonun amacının bir anomalinin sonlandırılması olduğunu söyledi ve polisin uzun zamandır, bölge sakinleri ve bölgede çalışan işçilerle dükkân sahiplerinden; eylemcilerin kalmakta olduğu binada yaşanmakta olan durumla ilgili şikâyetler almakta olduğunu ifade etti.

Polisin zaman zaman eylemcilere binayı terk etmeleri uyarısında bulunduğunu söyleyen yetkili, Cikko Metropolitliği’nin eylemcilerin bu binada kalmalarına izin verip vermediğinin sorulması üzerine ise, buna olumsuz yanıt verdi.

Haberde, polisinin binanın ikinci katında 1 gram hint keneviri bulduğu da ifade edildi.

Bir Kıbrıslı Rum ile bir Türk’ün, üzerlerinde kontrollü şekilde satılan ilaç bulundurmak ve kullanmaktan tutuklandığını yineleyen gazete, alkolün etkisinde bulunan bir İngiliz eylemcinin de pencereden atlayıp yaralandığını kaydetti.

Simerini gazetesi ise “Lokmacı’da Uyuşturucuya Polis Baskını” başlıklı haberinde, BM’nin Kıbrıs’taki basın sözcüsü Michel Bonnardeaux'un konuyla ilgili açıklamasında, BM’nin, Rum polisinin operasyonuna karışmadığını ve operasyon yapılan binanın büyük bir bölümünün Rum kesiminde bulunduğunu söylediğini iletti.

Operasyonun ara bölgede yapıldığına dair bilgilerin doğru olup olmadığının sorulması üzerine ise BM yetkilisi, bunun doğru olmadığını, olayın ara bölgede gerçekleşmediğini dile getirdi.

Haravgi gazetesi ise “Lokmacı’daki Eve Polis Operasyonu” başlıklı haberinde, binanın büyük bir bölümünün Rum kesiminde bulunduğunu ancak binanın girişinin ara bölgede olduğunu yazdı.

Elindeki bilgilere dayanarak, binada 20 Kıbrıslı Rum ve 5 Kıbrıslı Türk bulunduğunu yazan gazete, önceleri binaya yasadışı bir şekilde elektrik sağlandığını ve eylemcilerin Polis’ten de elektrik istediklerini kaydetti.

Gazete, daha sonra binaya jeneratör yerleştirildiğini ifade etti.

Politis gazetesi ise; “Kıbrıs Türk Basını Bizi Yuhalıyor... Polis 28 Kişiyi Tutukladı, Bunların 11’i Reşit Değil” başlığıyla yayımladığı haberinde ise, elde ettiği bilgilere dayanarak, binanın ait olduğu Cikko Metropolitliği’nden bazı yetkililerin, dün binayı ziyaret ettiklerini yazdı.

Kıbrıs Türk basınının da konuya geniş yer ayırdığını kaydeden gazete, Kıbrıs Türk basınının, Rum polisinin operasyonunun ara bölgede yapıldığından geniş bir şekilde söz ettiğini belirtti.

Mahi gazetesi ise “Sodom ve Gomore... Lokmacı’da Ahlaksızlık Evi” başlıklı haberinde, Cikko Metropolitliğine ait olan ve iki toplumdan eylemcilerin konaklamakta olduğu binanın gençlerin buluşma yeri olduğunu, ancak sadece bununla da kalmayıp, polisin kulağına giden bilgilerin oldukça endişeli olduğunu ileri sürdü.

Gazete elde ettiği bilgilere dayanarak, evde yapılan operasyonla ilgili olarak Polis tarafından açıklanan şeylerin sadece gerçeğin bir kısmı olduğunu; polis baskını sırasında evde çıplak veya yarı çıplak kişiler bulunduğunu ve bu kişilerin yakalanmamak için KKTC ve Güney Kıbrıs’a doğru kaçmaya başladıklarını iddia etti.

Alithia gazetesi ise habere “Bütün Operasyonu 1 Gram Kenevir Üzerine Kurdular” başlığıyla yer verdi.

08/04/2012 13:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ledra Street, Lokmacı Kapısı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.