Seksten önce asla yemeyin!

ads ads ads ads
09/11/2016

ads
Seksten önce asla yemeyin!

Bir sonraki randevunuza çıkmadan önce, şişkinliği (ve kendinizi seksi hissetmenizi engelleyen her türlü bedensel işlevi) önlemek için aşağıdaki menü seçeneklerinden uzak durmanız gerekiyor.

Brunch buluşmalarında

1. ​Simit: Söz konusu ekmek türevi gıdalar olduğunda, simit, yiyebileceğiniz en yoğun yiyeceklerdendir. Bilhassa yağlı peynirle tüketildiğinde, vücudunuz bu yağ ve protein deposunu sindirme mücadelesi vermeye başlar ve sonuç olarak saatler boyu süren şişkinlik görülür.

2. Kahvaltılık etler: En basit şekilde söylemek gerekirse, sosis, salam benzeri kahvaltılık etler yağlıdır. Mide yanması ve sindirim sistemi rahatsızlıkları konusunda en büyük risk teşkil eden gıdalardır bunlar. Kahvaltılık et tüketmek yerine, yağda yumurta tercih edebilirsiniz – hatta mümkünse yalnızca beyazı.

3. Espresso: Günlük tüketiminize, vücudunuzun kafeini işleyişine ve içtiğiniz kahvenin sertliğine bağlı olarak, ishal gibi sindirim sorunlarını tetikleyebilir. Yerine kahveden daha az kafein içeren çay tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği buluşmalarında

4. Biftek: 200 gr et, özellikle de kötü kokan gaz üretimini tetikleyebilir. Kırmızı etle ilişkili olan gaz, kolonda üretilen kimyasallar sebebiyle daha keskin kokuludur. Yerine balık ya da tavuk eti yiyin – sindirimleri daha kolaydır.

5. Brokoli / Karnabahar / Brüksel lahanası: Bu sebzeleri direkt gaz deposu olarak görün. Dikkatli olun. Yerlerine salatalık yeşillikler, domates, mantar, dolmalık biber, salatalık tüketin – bunlar daha güvenlidir.

6. Lahana salatası: Salataya o tatmin edici çıtırtıyı veren kabak, bağırsaklara ulaştığında kötü haber geldi demektir; çünkü mayalanma, gaz patlamasını beraberinde getirir. Yerine zeytinyağı ve sirke ile tatlandırılmış yeşil salata tüketin – böylelikle yapraklarınızı yan etkiler olmaksızın yiyebilirsiniz.

7. Patates kızartması: Patatesin sindirimi çoğunlukla kolaydır; sorun yaratan taraf, patateslerin içerisinde kızardığı yağdır. Çünkü yağ, mideden hemen çıkmaz, kendinizi bir süre boyunca şiş ve rahatsız hissetmenize sebep olur. Yerine haşlanmış patates tercih edebilirsiniz.

Meksika restoranı buluşmalarında

8. Nacho: Nacho, galaktan adındaki sindirilemeyen şekerler içeren fasulyelerle doludur. Yağlı et, hazımsızlığı tetikler; ekşi krema ve peynir ise laktoza hassas kişilerde şişkinliğe sebep olur. Yerine sade tortilla tüketebilirsiniz.
9. Burrito: Dürüm, fasulye, peynir, fajita ve soğanla dolu burritolar iki şeyde iyidir: harika lezzeti ve randevunuzun sonlandırma becerisi konusunda. Yerine taco tercih ederek randevunuza devam edebilirsiniz.

10. Margarita: İster margarita karışımı ile ister limon suyu ile hazırlanmış olsun, margaritanın şekerle dolu olduğu gerçeği, sindirimini inanılmaz derecede zorlaştırır. Yerine sek tekila ya da şarap içmek, daha güvenlidir.

İtalyan restoranı buluşmalarında
11. Pizza: Pizza hamurunun bazı insanlarda gaza ve şişkinliğe sebep olabilen undan yapıldığı zaten bariz. Ve peynir de hiç yardımcı olmuyor; özellikle de laktoza hassassanız. Pizza yerine makarna tercih ederek sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.
12. Sarımsaklı düğüm ekmek: Sade İtalyan ekmeği yiyin – midenize girecek diğer her şey, sarımsaklı ekmekten iyidir.
13. Krema sosu: Ağır kremalı soslar çok miktarda yağ içerdiklerinden sindirimleri zordur. Ve süt ürünlerine karşı hassassanız eğer, krema midenizi rahatsız edecektir elbette ki. Mide yanmasını tetikleyen aşırı ölçüde sarımsaklı ya da baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.
Sinema Randevusu
14. Sakız: Sakızların çoğunluğu, birçok insanın özümsemede güçlük çektiği früktoz içerirken şekersiz olanlar ise sorbitol ile tatlandırılırlar – insan vücudunun özümseyemediği bir şeker alkolü. Ve vücut, bir şeyi özümseyemediğinde, fermentasyon için kolona yollar. Burada, bağırsak bakterileri gaz üretimini ve çıkarımını başlatırlar. Sakız yerine yağsız patlamış mısır tercih etmek mantıklıdır.
Dizi gecesi
15. Pretzel: Pretzellerin mideyi neden bu kadar rahatsız ettiklerini ve birçok sorun yaratma riski olan yiyecek listelerine girdiğini söylemek zor; ama problemin hamurdaki undan kaynaklandığını düşünülüyor. Riske girmektense gecenizi fırında patates ya da mısır temelli yiyecekler tüketerek geçirin.
16. Humus: Humus, kuru baklagillerden ve zeytinyağından yapıldığı için oldukça sağlıklıdır. Ancak amacınız gaz ve şişkinlikten kaçınmaksa eğer, baklagillerden uzak durmalısınız.
İçmeye gittiğinizde
17. Bira: O bira baloncuklarının nereye gittiklerini biliyorsunuz, değil mi? Midenize. Ve oraya giren, bir şekilde çıkmak zorunda. Şişkinlik ve gaz…Bira yerine şarap tercih edebilirsiniz.
18. Votka soda/Cin tonik: Gazlı karışımlardan uzak durma gerekliliğinin sebebini açıklamaya gerek yok herhalde. Bu içkilerin yerine martini ya da herhangi bir likör türü içebilirsiniz.
Tatlı yemeye gittiğinizde

19. Şekersiz dondurma: Laktoz tüketiminin yarattığı bariz sıkıntının yanı sıra (hassasiyet ya da alerji gibi), şekersiz sütlü tatlıların çoğu sorbitol ya da manitol gibi yapay tatlandırıcılar içeriyor. Ve tüm bunlar gaz sorununu beraberinde getiriyor. 

09/11/2016 14:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Seks, cinsellik, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.