'Şifrenizi sık sık değiştirin' diyen uzmandan şok uyarı

ads ads ads ads
09/08/2017

ads
'Şifrenizi sık sık değiştirin' diyen uzmandan şok uyarı

ABD hükümetiyle birlikte çalışan teknoloji uzmanı Bill Burr, milyonlarca insanı ilgilendiren korkutucu bir açıklama yaptı. Şifre güvenliğinin kitabını yazan Burr, "Sık sık şifre değiştirmek gerektiğini söylüyordum... ama yanılmışım" dedi.

Teknoloji uzmanlarının sık sık kamuoyunun karşısına çıkıp demeçler verdiğine hepimiz şahit olmuşuzdur. Bu isimler, dijital dünyada daha güvenli bir şekilde varlık gösterebilmek için insanları uyarır. En bilinen uyarı ise, “Sık sık şifrenizi değiştirin” olur.

Fakat 2003’de ABD hükümetiyle birlikte bir ‘şifre kitabı’ hazırlayan Bill Burr, bu inanışın yanlış olduğunu açıkladı. O kitapta sık sık şifre değiştirmenin kullanıcıyı güvende tutacağını söyleyen Burr, bu ifadelerinden dolayı çok pişman olduğunu söyledi.

İngiltere’nin çok okunan haber sitelerinden dailymail.com’da yer alan habere göre Burr, kaleme aldığı bu kuralların çok yanlış olduğunu ifade ederek, açıklamalardan dolayı pişmanlığını dile getirdi.

Geçmişte sık sık şifre değiştirmenin ve şifrelerde büyük-küçük harf, rakam ve semboller kullanılması gerektiğini söyleyen Burr, “İnsanlar şifrelerini değiştirirken şifrenin sonuna 1 koyuyor ve şifresini değiştiriyor. Fakat bu dönüşümler hackerlar tarafından fark ediliyor ve şifrenin tahmin edilmesi kolaylaşıyor. Hazırladığım rehberi uygulayanların şifrelerini kırmak çok kolay” dedi.

Her 3 ayda bir şifre değiştirmenin iyi bir hamle olmadığını söyleyen Burr, “Çünkü insanlar şifrelerini tam değiştirmiyorlar sadece bir karakteri değiştiriyorlar. Bu da hackerlara bir fırsat sunuyor” dedi.

09/08/2017 15:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: şifre, facebook, haber
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.