Son dakika…Irak ordusu zafer ilan etti

ads ads ads ads
18/10/2017

ads
Son dakika…Irak ordusu zafer ilan etti

Irak ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin elinde bulunan ve tartışmalı olarak kabul edilen bölgelere yönelik yapılan askeri harekâtta bütün hedeflerde başarıya ulaşıldığını duyurdu.

Reuters haber ajansına konuşan bir Iraklı komutan ise Kürt birliklerin Haziran 2014 yılındaki sınırlara geri çekildiğini belirtti.

KERKÜK’ÜN TAMAMINDA KONTROL SAĞLANDI

Kerkük’te Güvenliği Sağlama Operasyonu Komutanlığı, “Kerkük’ün tamamında güvenlik sağlandı. Bu, Dibis ilçesi, Multeka nahiyesi, Güney Bay Hasan, Kuzey Bay Hasan ve Habbaz petrol sahasını da kapsadı” açıklamasında bulundu.Irak’ın Kerkük kentinin tamamında güvenliğin sağlandığı açıklandı.

HEDEFLENEN NOKTALARA ULAŞILDI

Kerkük’te Güvenliği Sağlama Operasyonu Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kerkük’ün tamamında güvenlik sağlandı. Bu, Dibis ilçesi, Multeka nahiyesi, Güney Bay Hasan, Kuzey Bay Hasan ve Habbaz petrol sahasını da kapsadı” ifadelerine yer verildi. Diyala’ya bağlı Hanekin, Celvela ile Musul’da Mahmur, Başika ve Musul Barajı, Uveynat Nahiyesi, Sincar ilçesi, Rabia ve Musul Ovası’nda bazı bölgelerde de kontrolün sağlandığı ve güvenlik güçlerinin buralarda yeniden dağılımının yapıldığı belirtildi.

18/10/2017 11:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Irak ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.