TDP adayları muhtarlar ile bir araya geldi

ads ads ads ads
17/12/2017

ads
TDP adayları muhtarlar ile bir araya geldi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa milletvekili adayları, 7 Ocak’ta gerçekleşecek erken genel seçim çalışmaları çerçevesinde Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki muhtarları ile bir araya geldi.

Kahvaltılı sohbet toplantısı şeklinde gerçekleştirilen görüşmede, TDP milletvekili adayları kendilerini tanıtırken, Genel Başkan Cemal Özyiğit TDP'nin hedefleri, vizyonu ve projeleri hakkında bilgiler verdi, soruları yanıtladı.

TDP Başkanı Özyiğit, özellikle son yıllarda hükümetlerin hatalı karar ve uygulamaları nedeniyle muhtarların itibarsızlaştırıldığına dikkat çekerek, muhtarların yerel yönetimler ve kaymakamlıklarla ilişkileri artırılarak, işbirliğinin sağlanacağını ve görev ve yetkilerinin tekrardan düzenleneceğini vurguladı.

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde muhtarlarla beraber çalışarak muhtarlara hak ettikleri itibarı geri kazandıracaklarını belirten Özyiğit, muhtarların üstlendikleri görevin geçmişte de günümüzde de önemli olduğunu söyledi.

“Planlı nüfus ve ekonomi için muhtarlara önemli görevler düşüyor”

TDP Başkanı ve milletvekili adayı Cemal Özyiğit, muhtarların geçmişte kendi köyü ya da mahallesindeki doğum-ölüm, gelen ve ayrıların kaydını tuttuğunu, bu sayede eğitim, öğretim yaşına gelen çocukların okullara gidip kimin okula yazılıp yazılmadığını tespit etiğini anımsattı. Planlı nüfus ve planlı bir ekonomi için muhtarlara çok önemli görevler düştüğünü belirten Özyiğit, bu çerçevede muhtarlara gerekli yetkilerin verilip, doğumdan, adaya gelen öğrencilere kadar denetim mekanizmasının işlemesi gerektiğini kaydetti. 

17/12/2017 16:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cemal Özyiğit, Toplumcu Demokrasi Partisi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.