Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşamını yitiren eski milli sporcu Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

ads ads ads ads
19/11/2017

ads
Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, son yolculuğuna uğurlanıyor.

"Yüzyılın sporcusu" olarak nitelendirilen Naim Süleymanoğlu için Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla Fatih Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Tören öncesinde Naim Süleymanoğlu'nun ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti. 

Naim Süleymanoğlu'nu son yolculuğunda çok sayıda vatandaş da yalnız bırakmadı. 

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar da tabuta omuz vererek, Süleymanoğlu'nun naaşını cenaze aracına kadar taşıdı.

Süleymanoğlu'nun doğduğu Bulgaristan'dan da basın mensupları cenaze törenini takip etti. 

Tabutu Türk bayrağına sarıldı

Türk bayrağına sarılı Süleymanoğlu'nun tabutunun üstünde karanfiller yer aldı.

Tabut önünde genç milli halterci Şafak Keskin, Naim Süleymanoğlu'nun milli takım formasıyla altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilen ve üzerinde "Kalbimizdesin" yazısının yer aldığı çerçeveli fotoğrafını tuttu. 

En büyük rakibi Leonidis de yalnız bırakmadı 

Naim Süleymanoğlu'nun cenazesine, aktif spor yaptığı dönemde en büyük rakiplerinden olan Yunan Valerios Leonidis de katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının davetlisi olarak İstanbul'a gelen Leonidis, Süleymanoğlu'nun tabutu başında bir süre bekledi. Eski Yunan sporcu, geçmişte madalya için yarıştığı rakibinin tabutunu öptü.

 

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Cenaze namazı sırasında Fatih Camisi içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri uygulandı.

Cami çevresindeki yollar araç trafiğine kapatılırken, girişlerde kontrol noktaları kuruldu. Cenazeye katılanlar tek tek aranarak cami avlusuna alındı.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu

Siroza bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle 28 Eylül'den bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve 6 Ekim'de de aynı hastanedeki Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı. 

Naim Süleymanoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün hayatını kaybetmişti.

46 dünya rekoru kırdı

Tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşamını yitiren Naim Süleymanoğlu, 9 yaşında başladığı halterde 3 olimpiyat şampiyonluğu kazanırken, kariyeri boyunca toplam 46 dünya rekoru kırdı.

"Cep herkülü" lakaplı Naim Süleymanoğlu, 1984, 1985 ve 1986'da olmak üzere üst üste 3 kez dünyada "yılın haltercisi" seçildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Türk sporu için acı bir gün"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazı öncesinde, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Naim Süleymanoğlu'nu kaybetmenin acısını yaşadıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Türk sporu için acı bir gün. Haberi dün doktor bize bildirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile dün Rize'de kongredeyken haberi aldık. Türk sporuna büyük hizmetler yapmış, halterin gelişmesine büyük katkı vermiş değerli bir insanı kaybettik. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız takip etti. Böyle önemli bir sporcuya sahip olmak her ülkeye nasip olmaz."

Süleymanoğlu'nun olimpiyatlarda elde ettiği başarıları hatırlatan Bak, "Nasıl futbolda Messiler, Ronaldolar, Platiniler konuşuluyorsa, halterde de o duayendi, üstattı." ifadelerin kullandı.

Ahmet Özal: Naim rahmetli babamın manevi oğluydu

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da yaptığı açıklamada, "Naim kardeşimiz, rahmetli babamın manevi oğluydu, ben de onun manevi ağabeyi oluyorum. İlk geldiği günü hatırlıyorum, pırıl pırıl bir insandı, hiçbir zaman kimseyi, Türkiyeyi üzmedi." şeklinde konuştu.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ise "Naim Süleymanoğlu'na 'Cep Herkülü' denirdi. Bu gerçekten ona çok yakışıyordu. Tam Naim'i ifade ediyordu." dedi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise, "Hepimizin başı sağ olsun. Efsane bir şampiyonu kaybettik. Herkese rol model olmuştu. Çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Naim Süleymanoğlu'nun vefatının tüm Türkiye'yi üzdüğünü söyledi.

19/11/2017 15:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Naim Süleymanoğlu
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.