Nalbantoğlu Çiftinin Evini Soyanlar Yakalandı

ads ads ads ads
20/10/2014

ads
Nalbantoğlu Çiftinin Evini Soyanlar Yakalandı

Vatan Catering'in sahibi, tanınmış Kıbrıslı işadamı Tuncel Nalbantoğlu ve eşi Türkan Nalbantoğlu’nu Haziran ayında evinde darp ederek soyanlar yakalandı.

Soygunu, Nalbantoğlu’nun eskiden yanından çalışan eski bir personeli olan Nahit Zahit Said’in planladığı mahkemede açıklandı.



Bromley polis dedektifi Gary Head ve ekibinin uzun çalışmaları sonucu soygunu yapanların Julie Willam ve Riz Miller olduğu açıklandı. Nahit Zahit Said isimli Kıbrıslı Türk’de Soygunun Planlayıcısı olduğu açıklandı.



Kıbrıslı 42 yaşındaki Nahit Zahit Said , dört gün önce bir yakının cenazesi sırasında polisler tarafından tutuklanarak Bromley Magistrates Court’da mahkemeye çıkarıldı. Savcı konuşmasında olay gunünü hatırlatarak, Tuncel Nalbantoğlu’nun sabah işe gitmek için hazırlanıp kapıyı açınca iki soyguncu tarafından tartaklanarak etkisiz hale getirildiğini, eşini de öldürme tehdidi ile evindeki kasayı açtırıp para ve mücevherleri alıp kaçtıklarını söyledi.



İki soyguncu Riz Miller ve Julier Willam’ın soygundan sonra siyah Astra marka araba ile kuzey Londra’ya geçtikleri kameralardan tespit edildiği de duruşmada ifade edildi.



Julier Willam’ın, cekedinden düşen düğmesi DNA tespidi sonucu belirlenirken, düğmenin işadamı Tuncel Nalbantoğlu’nu darp ederken düştüğü saptandı.



Telefon Konuşmaları Nahit Zahid'i Ele Verdi




Polislerin soygundan sonra başlattıkları derin araştırmalarından sonra Kıbrıslı Said’in, soygunun başı olduğu tespit edidi. Zahid Said’in, 2002 yılında Tuncel Nalbantoğlu’nun fabrikasında sosis yapımında işe başladığıi daha sonra muhasebe şirketinde para işlerinin başına geçtiği öğrenildi. Ancak zaman zaman faturlarda yanlışlıklar yapıldığı ortaya çıkınca, Nalbantoğlu, Said’in işine son verdi. Said’in işyerini 5 bin sterline yakın maddi zarara soktuğu öne sürüldü.



Haziran ayında meydana gelen soygundan sonra Miller ve Willeams’ın telefon konuşmaları, mesajları polis tarafından incelendi. Said’in Enfield’deki evinin önünde 200 metre mesafede telefon konuşmaları, Millerin ve Willeam’sın arabaları ile Said’in evinin önüne birkaç defa geldikleri kameralarla tespit edildi.



Said mahkemede suçu kabul etmedi. Miller ve Willeam’sı hiç tanımadığını, Nalbantoğlu’nu ise fabrikasından ayrıldıktan sonra hiç görmediğini, ailesi ile sorunları bulunduğunu, maddi sıkıntı çekdiğini, bu yüzden Kıbrısa gittiğini ailesinden kalan arsayı satıp borçlarını ödeyeceğini söyledi.



Mahkemede Said’in avukatı savunmasında , müvekkilinin bu olaylarla hiçbir ilişkisi olmadığını, fiziki olarak soyguna karışmadığını, bu yüzden mahkemenin Said’in şartlı bırakmasını veya mahkeme sonuçlanıncaya kadar ev hapsi veya elektrikli kelepçe takılmasını talep etti. Ancak duruşma yargıcı, suçlamanın ciddi olduğunu belirterek, bu isteği reddetti ve Said’in tutuklu olarak duruşmalara katılmasına karar verdi.



Kaynak: Eurovizyon.co.uk 

20/10/2014 08:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Vatan Catering, tuncel nalbantoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.