Nalbantoğlu'nun hayatı kitaplaştırılıyor

ads ads ads ads
08/05/2015

ads
Nalbantoğlu'nun hayatı kitaplaştırılıyor

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıslı Türk toplumuna hizmet etmiş hekimlere yönelik vefa duygusunu canlandırmak ve yaşatmak üzere başlatılan kitap yayım projesi çerçevesinde “Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun” biyografisinin kaleme alınacağını kitap yayınlayacağını açıkladı.

Gazeteci-yazarlar Özgül Gürkut Mutluyakalı ile Damla Soyalp’ın kaleme alacağı kitabın 12 ay içinde yayım aşamasına getirileceği belirtildi. Kitaba, Dr. Turhan Korun ve Dr. Bülent Dizdarlı da danışman olarak katkı koyacak.

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası daha önce de Dr. Filiz Besim ve gazeteci Ahmet Tolgay tarafından Dr. Kaya Bekiroğlu’nun hayatının kaleme alındığı “Dr. Kaya” ve Dr. Ahmet Cavit An’ın yazdığı “Tıp Alanındaki İlk Kıbrıslı Türkler” isimli 2 kitap yayımlatmıştı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Cemal Mert, konuyla ilgili açıklamasında, Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun varisleri adına Seval Nalbantoğlu ve kitabı kaleme alacak olan gazeteci – yazarlar arasında dün proje sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

Cemal Mert, Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun, gençlik yıllarından başlayarak toplumsal varoluş mücadelesinde, tıp alanında ve siyasette yaptığı görevlerin belgelere ve tanıklıklara dayalı olarak ele alınacağını belirtti. Nalbantoğlu’nun mücadelesinin, Kıbrıs Türklerinin o dönemdeki tarihsel süreci içinde resmedileceğini kaydeden Mert, şöyle devam etti:

“Başta TMT’nin kuruluşu, merhum Rauf Raif Denktaş ile olan münasebetleri, Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi üyeliği, Sağlık Bakanlığı, muhalefet milletvekilliği dönemleri olmak üzere, tüm yaşamı belgesel olarak hazırlanacak eserde, Dr. Nalbantoğlu’na gösterilecek vefa yanında, o dönemlerle ilgili olarak birçok bilinmeyenin gün ışına çıkarılması da hedeflenmektedir.”

Mert, Dr. Nalbantoğlu ile ilgili anıları olanlar, ellerinde belge ya da görsel malzeme bulunanların da, yazarlar ya da Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’na ulaşarak, projeye katkı koyabileceğini belirtti. 

08/05/2015 17:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dr. Burhan Nalbantoğlu
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.