Nami: KKTC ekonomisini kalkındırmak için mücadele ediyoruz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temaslarda bulunan İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu heyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami tarafından kabul edildi.

ads ads ads ads
22/02/2018

ads
Nami: KKTC ekonomisini kalkındırmak için mücadele ediyoruz

Kabulde konuşan Bakan Nami, ülke ekonomisini kalkındırmak ve olduğu yerden daha iyi bir noktaya taşımak için mücadele ettiklerini kaydetti.
Özel sektörün öncü gücüne inandıklarını kaydeden Bakan Nami ‘KKTC ve Türkiye işadamlarını en sağlıklı temelde biraraya getirmek, küresel güç olan Türkiye’nin gücünü Kuzey Kıbrıs’taki işadamlarının güçleri ile birleştirmek ve bu güçle hareket etmelerini sağlamak bizim için en önemli hedeflerden biri’ diye konuştu.

Özdil Nami, Kıbrıs müzakerelerinin BM çatısı altında belirli bir noktaya kadar gitmesine rağmen arzu edilen kapsamlı çözüm noktasına ulaşılamadığına da işaret etti.Nami ‘Ama yinede rekabet içerisinde olduğumuz bir Güney Kıbrıs komşumuz var, bir Avrupa Birliği realitesi de var dolayısıyla Kıbrıs Türk ekonomisini o rekabet koşullarına hazırlamamız ve Kıbrıslı Türk işadamlarının da gücünü o piyasalarda ayakta durabilecek bir mertebeye taşımamız bir şart bu da sizlerle olan ilişkilerimizi derinleştirerek olacak’ dedi.

Kıbrıs Türk İşadamları Derneği Başkanı Dengiz Kürşat da iş insanlarının özellikle Avrupa ve daha da ilerisinde iş yapabilmesi için Türkiye’deki iş insanları ile ortaklıklar kurma düşüncesinde olduklarını söyledi.

Kıbrıs Türk iş insanlarının Türkiye’deki iş insanları ile Güney Kıbrıs’taki iş insanlarını ortak bir paydada buluşturabilecek birikime sahip olduğunu ifade eden Kürşat, ortaklıkları güçlendirerek Türk işadamları için Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı yaratabileceklerine inanç belirtti.

İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Muammer Ömeroğlu ise ziyaretin amacının KKTC’ye nasıl fayda sağlayabileceklerini öğrenmek olduğunu söyledi.

Ömeroğlu ‘Burada ne tür yatırımlar yapılabilir veya yatırım dışında belki KKTC üzerinden başka ülkelerin ticari avantajları var mı onları öğrenebilmektir” dedi.Ziyarette, Türkiye’den gelen bazı dernek başkanları da söz alarak görüşlerini aktardı…

22/02/2018 14:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özdil nami, kktc, haber
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.