Nami’den Kıbrıs Brifingi

ads ads ads ads
22/07/2014
TAK

ads
Nami’den Kıbrıs Brifingi

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, bugüne kadar sağlanan yakınlaşmalara sadık kalınması durumunda Kıbrıs sorununun, yıllarla değil aylarla ifade edilebilen zaman dilimi içinde olumlu bir neticeye götürülebileceğini belirtti.

Nami, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Genç İşadamları Derneği ve İşadamları Derneği temsilcileriyle Dışişleri Bakanlığı’nda, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Nami, sivil toplum örgütlerini, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son nokta hakkında bilgilendirdiği toplantının başındaki basına açık bölümde yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı tüm faaliyetlerle ilgili sivil toplum örgütlerini bilgilendirdiğini söyledi.

AYLAR İÇİNDE ÇÖZEBİLİRİZ

Nami, sivil toplum örgütlerinin müzakere süreciyle ilgili görüşlerinin kendilerine ışık tuttuğunu ifade ederek, Dışişleri Bakanlığının da kendi görüşleri, öngörüleri ve endişelerini bu tür toplantılarda paylaştığını kaydetti.

Müzakere sürecinin yeniden başlaması ve yapılan “ortak açıklamanın“ başta olumlu tepkiler aldığını ve ardından yapılan açıklamaların Kıbrıs sorununa yakın zamanda çözüm bulunacağı izlenimini yarattığının altını çizen Nami, “Bugüne kadar sağlanmış yakınlaşmalara sadık kalınması ve ortak açıklamanın zemin kabul edilmesi durumunda, yıllarla değil aylarla ifade edilebilen zaman dilimi içerisinde meseleyi olumlu bir neticeye götürmenin mümkün olacağını” söyledi.

Sürecin, Rum tarafının, önceden üzerinde yakınlaşma sağlanan konulara saygı duymadığı bir noktaya sürüklendiğine işaret eden Nami, bunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini, bunun el birliğiyle yapılacağını ve STÖ’lerin de buna çok büyük katkısı ve desteği olacağını kaydetti.

Nami, bugün yapılacak toplantının benzerinin işçi örgütleri ve sendikalarla da yapılacağının bilgisini de verdi. TAK

22/07/2014 14:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özdil nami, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.