Netanyahu: İran İsrail'i yok eder

ads ads ads ads
02/03/2015

ads
Netanyahu: İran İsrail'i yok eder

 İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ABD gezisi sırasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Netanyahu dünya güçlerinin İran'ın nükleer silahlara sahip olmasını engellemesi gerektiğini ifade etti. Netanyahu İran'ın "beş kıtada teröristleri desteklediğini ve silahlandırdığını" iddia ederken "İran'ın nükleer silahlarla neler yapabileceğini bir düşünün. Nükleer bir İran nihai amacı olan İsrail'i yok etme arzusunu gerçekleştirmiş bir İran olacaktır" açıklamasında bulundu.

'ABD buna müsaade etmeyecek!'

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, "ABD, İran'ın nükleer silah elde etmesine müsaade etmeyecek. Nokta" dedi

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, ABD'de Kongre üzerinde önemli nüfuza sahip Yahudi lobi kuruluşu Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) başkent Washington'da düzenlenen yıllık konferansında konuştu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile konferansta ABD yönetimini temsil eden en üst düzey yetkililerden olan Power, konuşmasında ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gerginliğe değindi. İki ülke ilişkilerinin her zaman önemli olduğuna işaret eden Power, "İsrail'in güvenliği ve ABD-İsrail ortaklığı siyasetin ötesinde ve her zamanda böyle olacak" diye konuştu.

ABD başkanlarından Harry Truman'ın, 1948'de kuruluşunu ilan eden İsrail'i hemen 11 dakika sonra tanıyarak ABD'nin İsrail'i tanıyan ilk devlet olduğunu hatırlatan Power, Washington'ın her zaman İsrail ile yan yana durduğunu vurguladı.

Power, İran ile Batılı ülkeler arasında sürdürülen nükleer müzakerelerden de söz ederek diplomasiye şans tanınması gerektiğini dile getirdi. "ABD, İran'ın nükleer silah elde etmesine müsaade etmeyecek. Nokta" diyen Power, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diplomasi, ortak amaçlarımızı güvenceye almak için tercih ettiğimiz bir yol. Ancak diplomasinin başarısız olması durumunda buradaki herkes, nükleer silah elde etmiş İran'ın oluşturacağı tehlikenin farkında. Bunun olmasına müsaade etmeyeceğiz. ABD'nin İsrail'in güvenliğine yönelik taahhüdünde çöküş olmayacak, asla."

ABD Başkanı Barack Obama'nın bu taahhütlerini nükleer müzakereler sırasında da defalarca söylediğini belirten Power, "ABD, en yakın müttefikimizin ulusal güvenliğini korumak için gereken her türlü adımı atacaktır" ifadesini kullandı.

Power konuşmasında ayrıca Avrupa ve dünya genelinde yükselen Yahudi aleyhtarlığına dikkati çekti.

02/03/2015 21:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ABD, İran, İsrail, Benjamin Netanyahu
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.