New York'ta Ramazan ve Kurban bayramları resmi tatil

ads ads ads ads
05/03/2015

ads
New York'ta Ramazan ve Kurban bayramları resmi tatil

New York'ta Ramazan ve Kurban bayramları, yeni eğitim döneminden başlamak üzere öğrenciler için resmi tatil ilan edildi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, İslam dininin kutsal günleri olan Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil olacağını açıkladı. Blasio, kararı "şehrin çeşitliliğine saygı duyan bir değişim" olarak nitelendirdi.

Blasio sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın ardından Eğitim Müdürü Carmen Fariña'la kararla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.

İLK TATİL KURBAN BAYRAMI'NIN BİRİNCİ GÜNÜ

Görüşmenin ardından New York Belediyesi'nden yapılan açıklamada, New York'ta devlet okullarındaki ilk resmi tatilin, 2015-2016 eğitim döneminde 24 Eylül tarihinde Kurban Bayramı'nın birinci günü olacağı belirtildi.

Belediyenin açıklamasında ayrıca öğrencilerin yüzde 36'sının Kurban Bayramı tatili sırasında okula devam etmediği kaydedildi.

Öte yandan belediye yetkilileri, New York'ta 600 bin ila 1 milyon arasında Müslüman'ın yaşadığını tahmin ediyor.

Columbia Üniversitesi'nin 2008 yılında yaptığı bir araştırmada ise New York devlet okullarındaki ilköğretim öğrencilerinin oranının yüzde 10 olduğu ve Müslüman öğrencilerin yüzde 95'inin devlet okullarında eğitim gördüğü bildirilmişti.

MÜSLÜMANLARA TATİL SEÇİM VAADİYDİ

New York Belediye Başkanlığı öncesinde verdiği seçim sözlerinden birini yerine getiren Demokrat Partili Belediye Başkanı Blasio, okulların Yahudi ve Hristiyan bayramlarında olduğu gibi tatil edilmesi gerektiğini savunuyordu.

Daha önce Müslüman liderlerin Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil olması için büyük mücadele verdiği New York'ta, Hristiyan ve Yahudi öğrencilerin dini bayramlarında tüm okullar tatil olmasına rağmen, eski belediye başkanı Michael R. Bloomberg, öğrencilerin daha fazla eğitim gününe ihtiyacı var gerekçesiyle Müslümanların bayramlarının resmi tatil olmasını kabul etmemişti. 

05/03/2015 10:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: New York, ramazan bayramı, kurban bayramı, resmi tatil
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.