Nintendo Switch: İşte yeni minik oyun canavarı

ads ads ads ads
15/01/2017

ads
Nintendo Switch: İşte yeni minik oyun canavarı

Japon teknoloji devi Nintendo'nun bir süredir konuşulan yeni minik oyun canavarı Nintendo Switch resmen tanıtıldı; fiyatı ve özellikleri netleşti.

Nintendo'nun geçtiğimiz yılın sonlarına doğru bir tanıtım videosu ile gösterdiği yeni oyun konsolu Nintendo Switch, farklı yapısı ile büyük beğeni toplamıştı. Hibrit bir konsol olan Nintendo Switch'in teknik özellikleri ve fiyatı bugün açıklandı. Peki, Nintendo Switch özellikleri ile oyunculara neler sunuyor?

Dünya genelinde 3 Mart itibariyle 299.99 dolardan satışa sunulması beklenen Nintendo Switch'in şarj ömrü oyununa göre değişiklik göstermekle birlikte 2.5 saatten 6 saate kadar çıkabiliyor. Bitişiğinde yer alan kollar istendiği taktirde ayrıştırılabiliyor ve cihaz bu şekilde de kullanılabiliyor.

Nvidia Tegra X1 işlemciden güç alan cihazda 256 çekirdek GM20B Maxwell GPU bulunuyor. Konsolun işlemcisi 1020MHz hızında çalışıyor. 6.2 inçlik 720p ekranla gelen cihaz, dock’tan kaldırıldığında grafik işlemcisi gücü 307.2 MHz’e ve RAM hızı 1331 MHz’e kadar düşüyor.

Nintendo Switch, tablet modunda 3 saat oyun oynama özelliği sunuyor. Tablet bölümü USB Type-C ile şarj oluyor.

Hibrit yapıda olması ile dikkat çeken Nintendo Switch'i, ister evinizde isterseniz de tablet şeklindeki mekanizmasını çıkartarak dışarıda joy-con ile oynayabilirsiniz. Nintendo Switch'in oyunları arasında ise Zelda, Arms, Xenoblade 2, Mario Odyssey, Splatoon ve FIFA, yer alıyor. Söylenene göre 80'in üzerinde oyun 2017 yılı içerisinde oyunculara sunulacak. 

15/01/2017 14:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: nintendo, nintendo switch, oyun, oyun konsolu
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.