Nostalji Görneç Dergisi geçtiğimiz hafta okurları ile buluştu

ads ads ads ads
17/05/2016

ads
Nostalji Görneç Dergisi geçtiğimiz hafta okurları ile buluştu

Görneç’te yüzyıllardır, yaşayan atalarımızın, Kıbrıs kültürüne sahip çıkarak yaşadığı yılları konu alan, Nostalji Görneç Dergisi, tüm seçkin marketlerde satışa sunuldu.

Meraklı Sınıf Dergisi Yayın Sorumlusu ve aslen Görneçli olan Bakiye Lord’un kaleminden 1900’lü yıllara dayanan Görneç Köyü’nü ve Görneçli atalarımızı, lakaplarıyla, kişilikleriyle kimler olduğu resimli olarak dergide anlatılıyor.

Aslen öğretmen olan ancak yıllardır basın-dergi işi ile uğraşan Bakiye Lord. Bölgede ilk kez böyle bir çalışmanın yapıldığına dikkat çekerek: “Görneç’te evimizdeymişiz gibi yabancı hissetmiyorsak, atalarımızın uzun vadeli çalışmaları sayesinde var olduğumuzu, biz yetişkinler ve çocuklarımızın da unutmamalarını, gelecek nesillerimizin de atalarını, milli değerleriyle onurlu bir biçimde yaşayabilmeleri, bu coğrafyada yabancı ve sahipsiz hissetmemelerini istiyorsak, geçmişi anlatarak değil, yazarak köyüme tarihi bir eser bırakmak istedim.” sözleriyle anlattı.

Nostalji Görneç’in piyasaya çıkması ile hem Görneçlileri mutlu eden hem de satşından elde edilecek gelir ile Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı öğrenci burslarına katkı koyacağından mutlu olduğunu dile getiren Bakiye Lord. Nostalji Görneç’in ilk veya son olmadığını, Nostalji Görneç 2 ve farklı köyler için de bu çalışmayı yapacağını sözlerine ekledi.

 

17/05/2016 15:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nostalji Görneç Dergisi, bakiye lord, görneç
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.