Numara Taşıma Başladı

KKTC'de hizmet veren iki GSM operatörü Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Vodafone Telsim yöneticileri bu teknolojik yeniliği Haber Kıbrıs’a anlattı

ads ads ads ads
27/01/2018

ads
Numara Taşıma Başladı

KKTC'de hizmet veren iki GSM operatörü Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Vodafone Telsim yöneticileri bu teknolojik yeniliği Haber Kıbrıs’a anlattı.

İlk geçişler Turkcell’e Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çağlar Aslan Haber Kıbrıs’a ülkemizde uzun zamandır beklenen numara taşıma dönemi ile ilgili açıklamada bulundu. Ozan Çağlar Aslan heyecanla bekledikleri numara taşıma sürecinde ilk geçiş işleminin Turkcell yönüne ve başarıyla yapıldığını duyurdu. Aslan “Geçiş işlemlerini en kısa sürede gerçekleştirip müşterilerimizi Turkcell ailesine katmaktan son derece onurlu ve mutluyuz” dedi. Aslan, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) ilk belirlediği tarih olan 15 Aralık’tan itibaren bu döneme hazır olduklarını belirterek sürece hazır olan ilk operatör olarak BTHK tarafından da konuyla ilgili teşekkür yazısı aldıklarını vurguladı. Aslan numara taşıma sürecinin 3 bacağı olduğunu, tüm taşıma taleplerinden BTHK, Turkcell ve diğer operatörün teknik olarak sorumlu olduğunu da sözlerine ekleyerek sürecin tam anlamıyla Turkcell’in istediği ve beklediği şekilde teknik herhangi bir sorun olmadan ilerlediğini kaydetti. Turkcell yönüne taşınan numaralar 2 kat daha fazla Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çağlar Aslan her zaman müşteri memnuniyeti odağıyla hareket ettiklerini vurgulayarak verdikleri çekim gücünün önemine değindi. Aslan ülkemize ikinci operatör olarak 4 yıl sonra gelip kısa zaman içerisinde pazarın lideri olduklarını belirterek bunun müşterilerin memnuniyeti, kesintisiz iletişim, en hızlı internet ve ödenene değer hizmet verdiklerinden kaynaklandığını vurguladı. Aslan sözlerine şöyle devam etti: “İlk hat alan veya uzun süredir numara bağlılığı gibi birçok nedenle numarasını Turkcell’e taşıyamayanlar için de önemli bir fırsat yaratmıştır. Numara taşıma talebi sayıları, BTHK ile birlikte iki operatör tarafından da eş zamanlı olarak görülebilmektedir. Sistemde de göründüğü gibi numarasını taşıma talebinde bulunan kişilerin sadece %36’sının diğer operatöre, %64’ününse Turkcell’e geçiş yapmak istemesi, daha fazla müşterinin bizi tercih ettiğini ve mevcut pazar liderliğini koruduğumuzu açıkça ortaya koyuyor.

Turkcell’den numarasını taşımak isteyen müşteri sayısına göre yaklaşık 2 katı müşterinin numarasını Turkcell kalitesine taşıyarak büyük ailenin bir parçası olmak istediğini görüyoruz. Bu da halkımızın tercihini ağırlıklı olarak bir kez daha Turkcell’den yana kullandığını gösteriyor ve bizleri gururlandırıyor. Bu vesile ile tüm halkımıza teşekkürü borç biliriz. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak bizler her zaman olduğu gibi müşteri memnuniyeti odağıyla, adamıza ve insanımıza yatırım yaparak hareket edecek, en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız.”

Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da yaptığı açıklamada ilgiden oldukça memnun olduklarını en çok da numara taşımanın Kuzey Kıbrıs’ta hayata geçmiş olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. “Yaklaşık 7 yıldır Vodafone olarak bu uygulamanın hayata geçirilmesi için herşeyi fazlasıyla yaptık” diyen Fevzi Tanpınar, “geç kalınmış bir uygulama ama ülke için önemli bir tarih” dedi.

Daha önceleri cep telefonu kullanıcılarının telefon numaralarının değiştirmede sıkıntı yaşadıklarını anlatan Tanpınar, o dönemi “dört duvar arasında kapısı olmayan bir odada yaşamak gibi” olarak niteldi. “O dört duvara şimdi bir kapı eklendi” diyen Fevzi Tanpınar şöyle devam etti: “Artık müşteri memnun olmadığı bir durumda diğer operatöre geçme şansını yakaladı. Rekabet ciddi anlamda yaşanacaktır. Bütün rekabetin en önemli noktası müşteri memnuniyeti. Her iki operatörde müşteriyi memnun etmek için daha sıkı bir biçimde çalışacak”

VODAFONE NUMARA TAŞIMADAN MEMNUN

Vodafone olarak numara taşımada sıkıntılarının olmadığını söyleyen Fevzi Tanpınar “bütün alt yapımız yenilendi bu konuda hiçbir sıkıntımız yok” dedi. Tanpınar ayrıca her 100 gsm kullanıcısından yaklaşık 80’inin Vodafone Telsim’i tercih ettiğini de kaydetti.

27/01/2018 16:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Turkcell, Ozan Çağlar Aslan, VODAFONE, Fevzi Tanpınar, , Numara taşıma, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK FIRSATLAR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.