Nusaybin'deki Yasak Kısmi Olarak Kaldırıldı

ads ads ads ads
25/07/2016
Bekir ÇAĞLAYAN

ads
Nusaybin'deki Yasak Kısmi Olarak Kaldırıldı

Nusaybin'deki Yasak Kısmi Olarak Kaldırıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, belirlenen saatler aralığında 10 mahallede kaldırılırken, 6 mahallede devam ediyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 10 mahallede belirlenen saatler arasında kaldırıldı. Yasağın, 6 mahallede devam edeceği bildirildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçede 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatılarak, "Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallelerindeki sokağa çıkma yasağı 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 14.00 itibariyle kaldırılmıştır. Ancak bu mahallelerde 30 gün süreyle akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecektir. İlgili kanun hükümlerince; Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci bir emre kadar devam edecektir. Vatandaşlarımızdan yasak olan mahallelere can güvenlikleri açısından girilmemesi ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi önemle rica olunur" denildi.

ZARAR TESPİTİ İÇİN KAYMAKAMLIK VE VALİLİĞE BAŞVURU

Açıklamada, "Ayrıca vatandaşlarımız, Nusaybin İlçemizde terör örgütünün verdiği hasar ve zararların tespiti için Nusaybin Kaymakamlığı'na, ikamet ettikleri ilçe kaymakamlıklarına ve Mardin Valiliği'ne başvuru yapabileceklerdir. Vatandaşlarımıza, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ederiz" ifadelerine de yer verildi. 

25/07/2016 12:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Selahaddin Eyyubi, Zeynel Abidin, 25 Temmuz, Yenişehir, İpekyolu, Nusaybin, Saatler, 14 Mart, 8 Mart, Mardin
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.