O gerçek bir süper kadın

ads ads ads ads
26/11/2015

ads
O gerçek bir süper kadın

Avustralya'da yaşayan meme kanseri hastası Danielle Javernig ve ailesi kemoterapi tedavisinin bitişini kutlamak için özel bir parti yaptılar. Partiye katılan herkes birer süper kahraman gibi giyinirken Javernig, "Wonder Woman" karakteri oldu. Wonder Woman, gelen her türlü kurşun saldırısını karşılayabilen, hatta bu kurşunları düşmanına tekrar atabilen bir süper kahraman.

Danielle Javernig bir gece göğsünde bıçak saplanıyormuş gibi bir ağrıyla uyandı. Ağrı o kadar şiddetliydi ki gerçekten bıçak kesiyormuş gibi hissetti. Sabah kalktığında derisinin altında bir kitle olduğunu fark etti. Genç kadında Angelina Jolie'de de tespit edilen BRCA1 geni olduğu öğrenildi. Bu da onun meme ve yumurtalık kanseri riski taşıdığını gösteriyordu.

AİLESİNDEN 4 KADIN 40'LI YAŞLARINDA ÖLDÜ

Danielle'nin ailesindeki dört kadın kanser sebebiyle 40'lı yaşlarında ölmüştü ve şimdi de kendisine meme kanseri teşhisi koyulmuştu.

"ÇOCUKLUĞUMDA İLK ALDIĞIM HEDİYEYDİ"

Meme kanseri teşhisinden sonra ameliyat olup kemoterapi görmeye başlayan Javernig son kemoterapi seansından ise özel bir parti düzenlemeye karar verdi. 43 yaşındaki Javernig "Çocukluğumda kız kardeşim ve bana verilen ilk kostüm Wonder Woman karakterinin kostümüydü. Erkek kardeşim de bir süper kahraman olurdu ve biz öyle oynardık. Kemoterapi boyunca orada öylece oturuyorsunuz ve etrafınızdaki herkes depresif, hasta ve kendisini kötü hissediyor. Son kemoterapi günümün böyle olmasını istemedim." diyor.

Danielle Javerning 6 ay boyunca kemoterapi gördükten sonra hem kendisi için hem de diğer kanser hastaları için ailesiyle birlikte süper kahramanlar gibi giyindiler ve hastalığı atlatmasını kutladılar.

Danielle Javerning’in diğer kadınlara tavsiyesi ise aile geçmişlerini iyi bilmeleri, vücutlarını tanımaları ve muayenelerini yaptırmaları.

 

26/11/2015 15:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: eme kanseri, Danielle Javernig
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.