ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda Bilim Şenliği düzenlendi

ads ads ads ads
22/04/2015

ads
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda Bilim Şenliği düzenlendi

Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin düzenlediği şenlikte öğrenciler bilim ve teknolojinin gündelik yaşamdaki kullanım alanlarını eğlendirici şekilde gösteren çeşitli etkinliklere katıldılar.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu Bilim ve Teknoloji Merkezi, toplumun çeşitli katmanlarında bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratılmasına katkıda bulunmak amacıyla “ODTÜ Kıbrıs’ta Bilim Eğlencelidir” başlıklı bir Bilim Şenliği düzenledi.

KKTC genelindeki 17 liseden 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen şenlik boyunca öğrencilerin bizzat katıldıkları “dokunarak, yaparak-yaşayarak, eğlenerek” öğrenme prensibini hayata geçiren deneylerle, bilimsel kavramları ve doğa olaylarını daha iyi anlamalarına yardımcı olunması amaçlandı. Bu çerçevede, öğrencilerin yaratıcı düşünme alanlarının genişlemesi, bilimsel düşünme süreç ve becerilerinin gelişmesi konusunda özendirici bir etki yaratılması, enerjilerini bilim ve teknoloji alanına yönlendiren bir heves uyandırılabilmesi hedeflendi.

Şenlik programında bilim koridorlarında yer alan deney düzenekleri yanında, 13 liseden 10-11-12. sınıf öğrencilerinin katıldığı bir bilim yarışması ve iki seminer de yer aldı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Esat “Makine Mühendisliği Özelinde Çağdaş Mühendislik Uygulamaları” başlıklı bir seminer verirken, ODTÜ Ankara Kampusu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Doğan Aksoy’un “Temel Fıkralarıyla Matematik” başlıklı semineri öğrencilere neşeli dakikalar yaşattı.

 

22/04/2015 13:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ODTÜ, bilim şenliği
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.