Ofis çalışanları yazın çıplak ayakla kuma basmalı

ads ads ads ads
30/07/2015

ads
Ofis çalışanları yazın çıplak ayakla kuma basmalı

Yaz aylarında ayak bakımı nasıl yapılmalı? Yaz aylarında ayak bakımının püf noktaları neler? İşte uzmanından sağlıklı ayaklar için öneriler!

Yaz günlerinde artan sıcaklıkla kapalı ayakkabılardan kurtulup, rahat terlikleri giymek tatil ruhunu yakalamak isteyenlerin olmazsa olmazıdır. Kısa tatil dönemi dışında çalışmak zorunda olanlar, özellikle klimalı ofisler dışında sıcak hava koşullarında ayak sağlığını koruyacak önlemler almalıdır.

Kumda çıplak ayakla yürüyün

Ofis çalışanları yaz günlerinde fırsat buldukça kumda çıplak ayakla yürümeli, ayaklarını doğal ortamla buluşturmalılar. Yaz dönenmelerinde kum üzerinde çıplak ayakla yürüyüş yapmak ayak içyapısında bulunan bağ ve eklemleri destekleyen kasların güçlenmesi için büyük bir fırsattır. Kum üstünde sadece ayak iç kasları değil ayak arkını destekleyen, parmaklarımız ve bileğimizi hareket ettiren bacak kasları da çalışır. Vücudumuzun ağrılığını taşıyan ayak kemikleri, eklem ve bağ yapılarının dizilimini destekleyen kas yapılarının güçlü olması çok önemlidir. Güçlü kaslar ayağımızın yerle teması sırasında doğru yüklenmeler yapmamızı sağlar. Bu sayede günlük aktivitelerde yere daha sağlam basabilir, burkulma ve yaralanmalardan korunabiliriz.

Babet giymek sağlıklı mı?

Ayaklarımızın hava aldığı sandalet ve terliklerin doğru seçilmesi son derece önemlidir. İnce tabanlı ve desteksiz olan, beton-sert zeminlerin şokunu doğrudan tabanlarımıza yansıtan seçimlerden kaçınılmalıdır. Günümüz şehir yaşantısında olduğu gibi tatil yöreleri ve köylerinin yaya yolları da çoğunlukla sert zeminle kaplıdır. Toprak zeminde kullanılabilen babet, çarık tarzında ince tabanlı ayakkabılar ayak tabanında kas yırtılmalarına, topuk yastıkçığının zarar görmesine, bağ dediğimiz yapıların parçalanıp zarar görmesine neden olabilir.

Parmak arası terliklerden kaçının!

Yaz döneminde parmak arası terliklerden kaçınılmalıdır. Parmak arası terlikler bilinenin aksine “halluks valgus” denilen başparmağın dışa dönmesi rahatsızlığını artırır. Böyle bir rahatsızlığı henüz başlamamış, özellikle gelişim çağındaki çocukların kesinlikle bu tür ayakkabı ve terlikler giymesi uzmanlar tarafından önerilmez. “Halluks valgus” rahatsızlığınız var ise parmak kutusu geniş ayakkabılar ya da terlikleri tercih etmeniz konforunuzu artıracaktır.

Yazın ayak bakımı için yapmanız gerekenler…

Dış ortamla temasa geçen ayaklarımızı ıslak zeminlerde uzun süre bulundurmamız, çıplak ayakla bazı parazitlerin yerleşmesine uygun ortam yaratabilir.

Ayak tabanlarımızı düzenli olarak kontrol etmeli ve cildimizi kuru tutmaya gayret göstermeliyiz.

Sıcak iklimlerde nem ile birleşen koşullar ciddi ayak iltihaplarına yol açarak tatilinizi kısa kesmenize neden olabilir. Madura ayağı, ayak mantarları, sellülit ve lenfanjit olmadan ayaklarımızı korumalıyız, mutlaka temiz yüzeylerde mümkünse nemden uzak tutmalıyız.

Ayak bakımında yaz aylarında banyo dışında nemlendirici kremlerin faydası olacaktır.

Tırnakların düz ve batmayacak şekilde kesilmesi enfeksiyon oluşumunu önler. Aksi durumda hastalık yapmayan fırsatçı organizmalar bu açıklıklardan iltihaplara yol açabilirler.

Unutmayalım, ağırlığımızı taşıyan ayaklarımız üstünde hareket edeceksek onlara iyi bakalım. Güzel yaz günlerinde bol yürüyüş yapalım, hareket yaşamdır. 

30/07/2015 11:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ofis çalışanları, yaz, ayak bakımı, sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.