Ofislerdeki klima savaşlarının mağduru kadınlar

ads ads ads ads
04/08/2015

ads
Ofislerdeki klima savaşlarının mağduru kadınlar

Yaz günlerinde kapalı ortamlarda çalışanlar arasında yaşanan klima savaşlarının nedeni 60'lı yıllarda yapılan bir çalışma.

Ofisinizde yaz günlerinde klima yüzünden tartışmalar çıkıyorsa bunun sebebi 60’lı yıllarda yapılan bir çalışma. Çalışmada 40 yaşındaki erkeklerin metabolik hızları baz alındığı için ortaya doğal olarak kadınların çok da memnun olmayacağı bir sonuç çıkmış.

Hollanda’da Maastricht Üniversitesi’nden bilim insanlarının 16 genç kadın üzerinde yaptıkları yeni bir araştırma da bunu doğrular nitelikte. Yapılan araştırma sonucu kadınların daha sıcak ortamlarda çalışması gerektiği ortaya çıktı.

YAZ GÜNÜ "SOĞUK SAVAŞ"

Erkeklerin metabolik hızı baz alındığında ideal çalışma ortam sıcaklığı 22 derece iken kadınlar için bu sıcaklık 25 derece olarak ortaya çıkıyor. Bu durumda da kadınlar yaz günü ofiste kalın kıyafetlerle çalışmak zorunda kalıyor. Ofislerdeki bu "soğuk" savaşın temelindeki "ortalama oda sıcaklığı 22 derece" tezi ise güncelliğini kaybetmiş durumda.

Biliminsanları havalandırma/iklimlendirme sistemlerinde kullanılan standartların cinsiyet farkları da göz önüne alınarak yeniden düzenlenmesi görüşünde hemfikir. 

04/08/2015 15:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ofisler, klima, kadın, cinsiyete göre vücud ısısı
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.