Öğrenciler tahliyeye direniyor

ads ads ads ads
27/01/2015

ads
Öğrenciler tahliyeye direniyor

 Havadis Gazetesi'nden Nadire Bahadi'nin haberine göre; İşletmecisi Hüseyin Disko tarafından yurt olarak kullanılan Sky Venüs Oteli’nin, mahkeme kararı ile boşaltılması işlemi dün başladı. Otel sahibi Turgut Çavlan’ın açtığı dava sonucu alınan kararın icrasına dün ortak kullanım alanları ile başlandı. 



Yeniboğaziçi’nde faaliyet gösteren Sky Venüs Otel, sahibinin işletmeci aleyhine açtığı davayı kazanması sonucu, dün mahkeme kararı ile tahliye edilmeye başlandı. İşletme sahibi Turgut Çavlan ve kiracısı Hüseyin Disko arasında bir süredir devam eden alacak verecek davasının karara varmasının ardından tahliye ve haciz işlemleri için otel boşaltılmaya başlandı ancak yıllık 3 bin 500 ile 8 bin Dolar arası ücret ödeyerek, otelin yurda dönüştürülen bölümünde kalan öğrenciler odalarını boşaltmamakta kararlı. Öğrenciler dün polis gözetiminde ortak kullanım alanında başlayan tahliye ve haciz işlemleri sırasında, otel önünde pankart açarak eylem yaptı.

Otel İşletmecisi Hüseyin Disko yönetimine öfkeli olan öğrenciler hastalığını bahane ederek yurt dışına kaçan Disko’nun oğlu Hamza Disko’nun üzerine yürüdü. Öğrencilerin sokakta kalmaması için güvence verdiğini söyleyen otel sahibi Turgut Çavlan ise tahliyenin öğrenciler tarafından güçleştirilmesi nedeni ile öfkeli olduğunu söyledi.

 Gerginlik yaşandı

Cuma günü Turgut Çavlan ve Hüseyin Disko’nun otelde hazır bulunmaması nedeni düne ertelenen tahliye işlemi dün sabah saatlerinde başlandı. Tahliye ve haciz işlemine otelin ortak kullanım alanlarında bulunan eşyalardan başlandı. Otelin tahliyesi için Hüseyin Disko adına otelde bulunan oğlu Hamza Disko ve öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Yıllık yurt ücretlerini ödemelerine rağmen sokağa atılmakla karşıya kalan öğrenciler, yaşananlarla ilgili Hamza Disko’dan açıklama bekledi.

“Hakkımızı istiyoruz”

Akıbetlerinin ne olacağı ile ilgili bilgi edinemeyen öğrenciler, “Bu adam bizi dolandırdı. Polis tutuklasın” şeklinde bağrışarak öfkelerini dile getirdi. Otel önünde “Paramızı istiyoruz”, “Yalancısın Hamza” gibi sloganlar atan öğrenciler, İngilizce, Türkçe ve Arapça dilinde pankart açtı. ‘Hakkımızı istiyoruz”, “Odamızı geri istiyoruz” diyen öğrenciler, Turgut Çavlan ile sorunları olmadığını, sorunlarının Hamza Disko ile olduğunu dile getirerek, “Paramızı ödesin, bir saat içinde odalarımızı boşaltıp başka yere gidelim” dedi.

Çavlan öfkelendi

Sky Venüs Otel sahibi Turgut Çavlan, geçtiğimiz cuma günü öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde güvence sağladığını dile getirerek, otelde kalan öğrencileri bir başka bloğa transfer edeceğini hatırlattı. Öğrencilerin otel önündeki pankartlı eylemine öfkelenen Çavlan, “gerekli güvenceyi verdikten sonra öğrencilerin bu şekilde eylem yapması beni hem üzdü hem rencide etti” şeklinde konuştu. “Bir tarafta öfkem, bir tarafta vicdanım var” diyen Çavlan, öğrencilerin devam etmesi halinde tutumunun değişebileceği uyarısında bulundu.

Disko: Çavlan’ın haczini biz toparladık

Otel’in işletmecisi Hüseyin Disko’nun oğlu Hamza Disko sessizliğini bozarak basına açıklama yaptı. Disko, açıklamasında bir takım iddialar ortaya attı. Mal sahiplerinden bu oteli kiralayıp yatırım yaptıklarını söyleyen Disko, oteli kiraladıklarından bir ay sonra Turgut Çavlan’ın borcundan dolayı otele haciz geldiğini ve bütün eşyaların otelden boşatıldığını savundu. Turgut Çavlan’ın borcu nedeni ile gerçekleşen hacizden toplanan bütün eşyaları ceplerindeki parayı kullanarak geri aldıklarını savunan Disko, eşyaların yeniden otele yerleştirildiğini buna rağmen Çavlan’ın kendilerinden hala kira istediğini ileri sürdü.

“Bizde mağdur edildik”

Akmina Turizm’in 3 yıl boyunca Sky Venüs Otel’e turist taşıdığını söyleyen Hamza Disko “Akmina Turizm 3 yıl boyunca bir kuruş para ödemedi ve bizim de Akmina Turizm’den 190 bin Euro alacağımız var” dedi.

Devlete onlarca dilekçe yaptıklarını söyleyen Disko kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını ve kendilerinin de mağdur edildiğini söyledi. “Bugün tüm bunların yaşanmasının sebebi bunlardır” diyen Disko, “Turgut Çavlan çıkıp da bana borçları var demesin. Biz kimseden kaçmıyoruz. Babam rahatsızlığından dolayı yurt dışındadır” şeklinde konuştu.



 

27/01/2015 10:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: nadire bahadi, öğrenci, direniş, tahliye, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.