Okul Sporları’nda ‘Skandal’

ads ads ads ads
22/10/2014

ads
Okul Sporları’nda ‘Skandal’

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı lise ve ortaokulların 2014 Okul Sporları’nda hangi branşlara katılacağı belli oldu

Ülke sporumuzun alt yapısı olan okul sporlarında son yıllarda gerileme bu yıl had safhaya ulaştı ve skandal boyutuna vardı.

34 lise ve 35 ortaokulun bulunduğu ülkemizde okulların katılacakları branşları Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirmelerinden sonra ise durum işler acısı hal aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları Yürütme Kurulu’nun 14 Ekim Salı günü okullar ile bir araya gelerek branşların kuralarını çekmesi ile olayın büyüklüğü de anlaşılmış oldu.

Lise voleybolda 2 takım

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı KKTC genelinde özel kolejler dahil olmak üzere 34 lisenin yer aldığı bir ortamda voleybola sadece 2 başvuru yapıldı.

Bakanlık, okullara hangi branşlarda turnuvaya katılacaklarını belirleyerek kendilerine bildirmelerini istedi. Bakanlığa gelen bildirimde lise voleybola kız ve erkeklerde sadece Namık Kemal Lisesi ile Erenköy Lisesi’nin başvuru yaptığı belirtildi.

34 lisenin var olduğu ülkemizde sadece 2 okulun başvuru yapması ve bunların da yıllardır bu işi sürükleyen Karpaz ve Mağusa okulları olması dikkat çekti. Başkent okullarının bu dala başvuru yapmaması okullardaki beden eğitimi öğretmenlerinin ne iş yaptığının da sorgulanması gerektiğini ortaya çıkardı.

Liselerde diğer branşlar da sorunlu

Voleybolda bu durum yaşanırken, yaptığımız araştırma sonucu liselerdeki diğer branşlarda da sorunlar olduğu ortaya çıktı.

34 lisenin yer aldığı ülkemizde futbolda 8 takımın başvuruda bulunması durumun vahametini daha da artırdı.

Basketbolda da 8 kız - 8 erkek takım ve hentbolda 6 kız - 6 erkek takım katılımda bulundu.

Bu arada ülkemizde ligi bile olmayan futsala ise beden eğitimi öğretmenleri takımlarını sokmakta zorlanmadılar. Yapılan araştırmada bu dalın salonda rahat bir şekilde oynanmasının da önemli bir rol oynadığı gelen haberler arasında. Bu dala ise 8 kız - 19 erkek takım başvuru yaptı. Atletizme ise tüm liseler katılacaklarını beyan ettiler.

Ortaokullarda da durum aynı

Liselerde bunlar yaşanırken, ortaokullarda da durum aynı gibi duruyor.

Ortaokullar futbolda 15 okul yer alacağını beyan ederken, basketbolda 9 kız - 9 erkek, voleybolda 15 kız ile sadece 5 erkek takım yer alıyor. Hentbolda da 6 kız - 6 erkek ve futsalda da 11 kız - 16 erkek takım müracaatta bulundu.

Milli Eğitim ile Spor Bakanlığı göreve

Okul sporlarının her yıl geriye giden yapısı bu yıl had safhaya ulaştı.

Özel kolejlerin de içinde olduğu 34 lise ve 35 ortaokulun spor karşılaşmalarına gösterdikleri ilgisizliğe Milli Eğitim Bakanlığı ile Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın müdahale etmesi gerekiyor.

Bu iki bakanlık yetkilileri gelinen durumu derhal masaya yatırarak hem ülke spor alt yapımızın geldiği noktayı, hem de neler yapılabileceğini görüşmesi gerekiyor. Bakalım iki bakanlık son durum hakkında ne gibi önlemler alabilecekler.

Kaynak: Havadis- Tonguç Kotak 

22/10/2014 12:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Okul Sporları
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.