'Okuyalım Eğlenelim' şöleni düzenledi

ads ads ads ads
29/03/2017

ads
'Okuyalım Eğlenelim' şöleni düzenledi

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi, 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Milli Kütüphane’nin (Atatürk Kültür Merkezi’nin) bahçesinde “Okuyalım Eğlenelim” şöleni düzenledi.

“Okumak İnsanı Kanatlandırır “ sloganıyla düzenlenen ve 10.00’da başlayan şölen16.00’ya kadar devam edecek.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın da katıldığı şölende, 5. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi sergisinin açılışı da yapıldı ve atölyede yer alan öğretmen, fotoğrafçı ve öğrencilere katılım belgeleri verildi.

Gözel Halim İyi İnsan Kültür Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleşen şölen kapsamında, aralarında Ahmet Tolgay, Ali Atamer, Altay Burağan, Arif Albayrak, Ayşen Dağlı, Ferhat Atik, Hasan Çakmak, Mehmet Kansu, Mustafa Tozakı, Osman Güvenir ve Suzan Polat’ın da bulunduğu yazar, şair ve karikatüristler ile söyleşi ve imza günü de yapılacak.

Şölenin başlangıcında Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalpbirer konuşma yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bu niteliklerde bir etkinliği düşünebilen beyinleri kutlayarak, kütüphaneyi daha cezbedici bir hale getirmek için yapılması gerekenler olduğunu belirtti.

Denktaş, babası Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirdiğini söyleyenlere çok kızdığını ve “kitap okumak boş vakitte yapılacak bir şey değil başlı başına bir iştir” dediğini anlattı.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ise, gün içinde gerçekleştirilecek oyunlar ve etkinliklerle ilgili bilgi vererek, 53. Kütüphane haftası etkinliklerini çocukların ve bireylerin okumayla kütüphane kullanma alışkanlıklarının arttırılması hedefiyle gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tunçalp, etkinliklerin düzenlenmesine katkı koyan kurumlara da teşekkür ederek, fotoğraf sergisinde ederleri yer alanları da kutladı.

Yıl boyunca Milli Kütüphane’yi en çok kullanan yetişkinlere plaketlerini takdim eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv de, “her kitap yeni bir yol yeni bir insandır“ diyerek, kitap okuma alışkanlığı edinmek ve kitapların açtığı yollardan uzak kalmamak gerektiğini söyledi. 

29/03/2017 17:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.