Olağan Denemeler’in Kuzey Kıbrıs Prömiyeri 1 Aralık’ta

ads ads ads ads
24/11/2015

ads
Olağan Denemeler’in Kuzey Kıbrıs Prömiyeri 1 Aralık’ta

Yurt dışında birçok ödüle layık görülen "Olağan Denemeler" adlı kısa filmin Kuzey Kıbrıs prömiyeri 1 Aralık'ta yapılacak.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'nin (KTGB) organizasyonuyla, Lemar Cineplex sponsorluğunda yapılacak gösterim, saat 18.00'de, Lemar Cineplex Ortaköy'de yer alacak.

Gösterim, halka açık ve ücretsiz olacak.

Yönetmenliğini Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği kısa filmin başrolünde ise Hatice Tezcan var.

Hiçbir kurumdan maddi destek almaksızın tamamen bağımsız olarak çekilen “Olağan Denemeler”, hayatın anlamını sorgulayan bir kadının başarısız intihar girişimlerini konu alıyor.

Çekimleri Mayıs 2014’te yapılan kısa film, maddi imkânsızlıklar nedeniyle ancak Ocak 2015’te tamamlanabilmişti.

Dünya prömiyerini 19 Nisan’da ABD’nin Houston eyaletinde düzenlenen dünyanın en eski bağımsız film festivallerinden “48. Worldfest Houston Bağımsız Film Festivali”nde yapan “Olağan Denemeler”, bu festivalden yarıştığı “kara komedi” kategorisindeki en büyük ödülü aldı.

“Olağan Denemeler” Kasım ayı başında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Seattle Türk Film Festivali’nin kısa film yarışmasında da birincilik ödülü kazandı.

Ekim ayı sonunda Brezilya’da bu yıl 5’incisi düzenlenen "Macaé Cine-Festival Internacional de Cinema de Macaé” adlı festivalin kısa film yarışmasından da “Özel Mansiyon” ödülü kazanan “Olağan Denemeler”, bugüne kadar ABD ve Brezilya dışında Avrupa’da Portekiz, İsveç ve Avusturya’daki festivallerde gösterildi.

Olağan Denemeler, 2016 yılı başında Çin ve İtalya’da da gösterilecek. 

24/11/2015 16:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Olağan Denemeler
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.