Ömer Kalyoncu'dan açıklama

ads ads ads ads
24/04/2015

ads
Ömer Kalyoncu'dan açıklama

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) Milletvekili Ömer Soyer Kalyoncu, ikinci turda Akıncı’yı destekleyeceklerini ifade etti. Kalyoncu, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. CTP’nin Akıncı’yı desteklemekten daha doğal bir durumu olmayacağını kaydeden Kalyoncu, Akıncı’yı desteklememe durumunda CTP’nin bindiği dalı kesmiş olacağını belirtti.

“KARŞILIĞI OLACAK MI OLMAYACAK MI ONU ZAMAN GÖSTERİR”

Anastasiadsi’in ‘ Kapalı bölge Maraş’ın açılmasını da içeren GYÖ’i kabul etmeye hazırım’ şeklinde ifadesini değerlendiren Kalyoncu; “Akıncı, kabul eder tabi ki ama bunun bir karşılığı olacak mı olmayacak mı onu zaman gösterir” dedi.

“SAYIN AKINCI’YA OY VERMELERİNİ SÖYLÜYORUZ”

CTP’nin Mustafa Akıncı’yı destekleme kararı verdiğini ifade eden Kalyoncu; “Biz Mustafa Akıncı’yı destekleme kararı verdik. Bizim açımızdan da uygun olan buydu. Böyle bir kararımız olduğunu duyurduk, parti örgütlerimize, bize oy veren herkese ulaşmalarını, Sayın Akıncı’ya oy vermelerini söylüyoruz” dedi.

“PARTİMİZ ÖNEMLİ BİR TRAVMA YAŞADI”

Seçmenin yine de kendi kararını vereceğini aktaran Kalyoncu, şunları kaydetti; “Sandığa gittiğinde kimsenin elini siz tutamazsınız, seçmen istediğine oy veriyor. Nitekim bizim adayımızla ilgili de böyle bir şey oldu. Çeşitli nedenlerle, gerek hükümet performansını beğenmeyen seçmen, gerek aday belirleme sürecimizi beğenmeyen seçmen, gerekse adayımızı beğenmeyen seçmen ya sandığa gitmemiştir ya da gidip bir başkasına oy vermiş bulunmaktadır. Bunun bir muhasebesini yapma görevimiz var. partimiz açısından önemli bir travma yaşanmıştır. Pazar günü geçtikten sonra tüm bunlar değerlendirilecek.”

“CTP SÜRECE KATKI KOYMAK İSTEYECEK”

Akıncı ile CTP arasında bir pazarlık olmadığını belirten Kalyoncu, seçimden sonra da hiçbir şey konuşulmayacak anlamı çıkarılmaması gerektiğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Pazar gecesi netice Sayın Akıncı’dan yana çıkarsa tabi ki CTP sürece katkı koymak isteyecek. Seçim sonrasında hiçbir şey konuşulmayacak anlamı da çıkmaz buradan. CTP her şeye rağmen Kıbrıs sorunu ile ilgili deneyimli insanlara sahiptir ve katkı koymak isteyecektir.”

“CTP BİNDİĞİ DALI KESMİŞ OLURDU”

CTP’nin Akıncı yönünde bir karar vermemiş olma ihtimalini de değerlendiren Kalyoncu, ‘ o zaman CTP bindiği dalı kesmiş olurdu’ dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Akıncı yönünde bir karar olmamış olsaydı CTP bindiği dalı kesmiş olurdu. Çünkü Sayın Eroğlu’nun tutumu bizim açımızdan belli. Ondan sonra sandığa gitmeyin, kime isterseniz oy verin veya Sayın Eroğlu’na oy verin demek bizim işimize gelmezdi. O zaman kendi kendimizi inkar etmiş olurduk.” 

Kaynak: Star Kıbrıs - Ceren Ercih

24/04/2015 11:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ömer Kalyoncu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.