Ömrünü felçli oğluna adadı

ads ads ads ads
21/12/2014

ads
Ömrünü felçli oğluna adadı

Demirhan’da 9 yıl önce meydana gelen trafik kazası, Değirmenlik’te ikamet eden Çiko ailesinin mutluluğunun üzerine adeta kabus gibi çöktü. Çiko ailesinin üç çocuğundan biri olan Derviş Çiko, henüz 20 yaşındayken geçirdiği bir trafik kazası sonucu bedensel engelli kaldı.

Boynundan aşağısı felç olan genç adamın tüm bakımını annesi Cemaliye Çiko yapıyor. Kazadan sonra işinden ayrılarak ev hanımı olan Cemaliye Çiko, evladı olmadan yemiyor, içmiyor, gezmiyor hatta gülmüyor.

Canından çok sevdiği evladının yatağa mahkum yaşamasından büyük üzüntü duyan anne Cemaliye Çiko, 9 yıldır bıkmadan, usanmadan çocuğunun iyileşmesi için dua ediyor.

Tek suçu araçta yolcu olmasıydı

Derviş Çiko’nun henüz gençliğinin baharındayken bedensel engelli bir kişi olarak hayatını sürdürmesine neden olan trafik kazası, Lefkoşa­Mağusa anayolu Demirhan kavşağında 6 Mart 2005 tarihinde üç otomobilin çarpışması sonucu meydana gelmişti. DH 661 plakalı UNO marka otomobil, Lefkoşa­Mağusa istikametine doğru süratli bir şekilde seyrederken, Demirhan kavşağında, Mağusa istikametinden gelerek Demirhan’a dönen ve yolu kesen Ahmet Alper Pınar yönetimindeki AV 177 plakalı Doğan marka otomobile çarpmış, kaza sonrasında Doğan marka otomobilin savrulması sonucu, kavşakta bekleyen Adnan Tok yönetimindeki TEY 888 plakalı araca da çarpmıştı. Kazada AV 177 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Derviş Çiko ağır yaralanarak götürüldüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Yoğun Bakım ünitesinde tedaviye alınmıştı. Çiko, 7 Mart 2005 tarihinde de Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmiş orada 3 ay tedavi görmüştü. Kazada, aynı araçta bulunan Servet Koyun, sürücü Ahmet Alper Pınar ve Nazlı Ürkmez de ilk müdahalenin ardından taburcu edilmişti.

Kaynak: Havadis - Duygu Alan 

21/12/2014 14:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Derviş Çiko
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.