Onkoloji Hastanesi'nin Temelleri Atılıyor

ads ads ads ads
22/08/2014

ads
Onkoloji Hastanesi'nin Temelleri Atılıyor

“Kanser hastalığıyla mücadelede önemli bir adım” olarak nitelenen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesi içinde inşa edilecek Onkoloji Merkezi’nin temeli bugün atılıyor. İhalesi sonuçlandıktan sonra ilgili firmayla 18 Temmuz 2014’te sözleşmesi imzalanan Onkoloji Merkezi’nin, Temmuz 2015’te inşaatının tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor. Pediatrik onkoloji tedavileri ve radyoterapi hizmetlerinin de verileceği Onkoloji Merkezi, 56 yataklı ve 6 yoğun bakım ünitesinin bulunacağı çağdaş bir merkez olacak.

MÜEZZİNOĞLU KKTC’DE

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Onkoloji Merkezi’nin saat 17.00’de gerçekleştirilecek temel atma törenine katılmak ve bir dizi resmi ziyarette bulunmak amacıyla bu sabah günübirlik ziyaret için KKTC’ye geldi. Müezzinoğlu, Eroğlu, Siber ve Yorgancıoğlu ile görüştü. Müezzinoğlu ve heyeti, saat 20.30’da İstanbul’a gitmek üzere Ercan’dan ayrılacak. 

İŞBİRLİĞİ EK PROTOKOLÜ...

Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre, bugün saat 16.00’da Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin imzalayacağı protokol, işbirliğini geliştirmeyi öngören bir ek protokol olacak.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve beraberindeki heyetin 14-15 Temmuz tarihlerinde Ankara’da TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyareti esnasında ve iki bakanlığın heyetlerinin toplantıları sonucunda, Türkiye ve KKTC’nin sağlık alanında yürüttüğü işbirliğine yönelik konuların masaya yatırıldığı belirtilerek, mutabakata varılan hususların ek protokolle imza altına alınmasının karara bağlandığı kaydedildi.

LEFKOŞA VE ANTALYA KARDEŞ HASTANE...

İmzalanacak ek protokol, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kardeş hastane olarak karşılıklı işbirliği yapabilmelerini de öngörüyor.

YORGANCIOĞLU: “ONKOLOJİ MERKEZİ’NİN KURULMASIYLA SAĞLIK ALANINDA YENİ BİR DÖNEM AÇILACAK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu kabul etti. Yorgancıoğlu da, Müezzinoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlık alanında Türkiye ve KKTC arasında yapılan işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Yorgancıoğlu, işbirliği yanında KKTC’nin Türkiye’nin deneyimlerinden de faydalandığına dikkat çekti.

Bugün temeli atılacak Onkoloji Merkezi’nde ülkede yaygın olarak görülen kanser hasatlığının tanı ve tedavisinin artık ülkede yapılabileceğine işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, merkezin tamamlanmasıyla artık yurt dışına gönderilmek zorunda kalınan hasta sayısının da azalacağını kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, Onkoloji Merkezi’nin kurulmasıyla sağlık alanında yeni bir dönemin açılacağını ve önemli bir gelişme olacağını sözlerine ekledi.

EROĞLU: TC SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN TECRÜBESİNDEN KKTC SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN YARARLANMALI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Onkoloji Merkezi temel atma törenine katılmak üzere KKTC’de bulunan TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu kabul etti. Eroğlu, Türkiye’de sağlığın çok gelişmiş olduğunu belirterek, TC Sağlık Bakanlığı’nın tecrübesinden KKTC Sağlık Bakanlığı’nın da yararlanmasının önemine işaret etti.

SİBER: “ONKOLOJİ MERKEZİ ANLAMLI VE KUTSAL BİR YATIRIM”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'de TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu kabulunde yaptığı konuşmada, temeli atılacak binanın anlamlı ve kutsal bir yatırım olduğunu belirtti. Kanserin erken teşhisle tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu söyleyen Siber, halkın bilinçlenmesi, ülkede erken teşhis ve tedavi olanaklarının yaratılmasıyla korkulan bir hastalık olmaktan çıktığını ifade etti.

Kaynak: TAK Ajansı

22/08/2014 14:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Onkoloji Hastanesi
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.