Onurer: Bu sınav, sadece KSP'nin sınavı değil

ads ads ads ads
28/02/2015

ads
Onurer: Bu sınav, sadece KSP'nin sınavı değil

Kıbrıs Sosyalist Partisi Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer Afrika Gazetesi'ni ziyaret etti.

Kıbrıs Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Mehmet Birinci'nin de katıldığı ziyarette, Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ile görüşen Onurer, kurulduğu günden bugüne dek ülkemizdeki kukla yönetimlere ve işgal otoritesine karşı mücadele eden Afrika Gazetesi'nden bu tavrını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de korumasını istedi.

Bu seçimlerin ülkemiz sol hareketi için önemli bir sınava dönüştüğünü de kaydeden Onurer, kendisine verilecek desteğin ülkedeki, emperyalizme karşı bir başkaldırıyı simgeleyeceğine vurgu yaptı.

Onurer bu süreçte KSP olarak bir sınav verildiğine işaret ederek, “örgütlülüğümüz, propaganda yeteneklerimiz, velhasıl tüm siyasal duruşumuzla bir sınav vermekteyiz. Ama, bu sınav sadece KSP ve adayı olan Mustafa Onurer'in sınavı değildir” dedi.

Bu sınavın aynı zamanda ülke solunun da bir sınavı olduğunu kaydeden Onurer, 'yurtseverim' diyen, 'işgale karşıyım' diyen, 'devrimci-sosyalistim' diyen tüm birey, dernek ve partilerin de sınavı olduğunu belirtti. Onurer sözlerine, bu sınavın verilerini yakında ele almak durumunda kalacağız diyerek son verdi.

Mustafa Onurer ile ülkedeki durum ve emperyalizme karşı mücadele konusunda tamamen hemfikir olduğunu belirten Şener Levent, bundan böyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuşma ve yorumlarında, bu seçimlerin 4 popüler adayından farklı olarak Onurer'in emperyalizme ve işgale karşı tutarlı bir tutum sergileyen tek aday olduğunu vurgulayacağını söyledi.

 

28/02/2015 15:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mustafa Onurer
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.