Orman Dairesi'nin başına Coğrafya öğretmenini atadılar!

ads ads ads ads
30/06/2016

ads
Orman Dairesi'nin başına Coğrafya öğretmenini atadılar!

CTP Lefkoşa Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu da, ekonomik konularla ilgili güncel konuşma yaptı. Yorgancıoğlu, ilk olarak İstanbul’da yaşanan terör olayını kınadı, terör sorununun birlik olunması durumunda çözülebileceğini ifade etti ve saldırıyı kınadı.

Yorgancıoğlu, ayrıca Başbakanlıktaki yangınla ilgili komitenin söylendiği gibi hiç toplanmadığının doğru olmadığını ifade ederek, komitenin birçok toplantı yaptığını, olası yangınlara karşı tedbirler alındığını ayrıca o dönemde ülkede bir yangın söndürme helikopteri konuşlandırıldığını anımsattı, hükümete de bu yönde uyarıda bulundu, ülkede her şartta bir helikopter bulunması tavsiye etti.

Hükümetin önüne koyduğu hedeflere doğru kişilerle gitmesinin önemine işaret eden Yorgancıoğlu, hükümeti atamalar konusunda eleştirdi, atamalarda birçok öğretmene değişik dairelerde görev verilmesinin yanlış olduğunu, öğretmenin en iyi yaptığı işin öğretmenlik olduğunu söyledi.

Başbakanlığa yapılan atamaları da eleştiren ve bu uygulamaların adaletsizlik yanında çalışma verimini de düşürme tehlikesi taşıdığına işaret eden Yorgancıoğlu, bu atamaların toplumda huzursuzluk yarattığını kaydetti, giderleri artırdığını, ancak gelirlerin düştüğünü anlattı.

Yorgancıoğlu, 2 aylık hükümete baktığında sadece gider artırıcı bir uygulama gördüğünü ve bu gidişatın ülkeyi sıkıntıya sokacağı uyarısında bulundu.

Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesinin önemine de işaret eden Yorgancıoğlu, hükümetin özellikle eğitim ve turizm alanında gerekli yaptırım ve denetimleri artırması gerektiğini, çünkü ülkeye gelen ve otelleri kullanan kişilerin gelen sayıyla örtüşmediğini ve arada çok büyük rakamalar bulunduğunu anlattı.

Esas olanın ülkedeki her sektörün denetim altına alınması olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, aksi halde hükümetin programında öngördüğü ekonomik hedeflere ulaşamayacağını söyledi. Hedeflere ulaşmak için doğru adımlar atılması gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, halka doğru ve dürüst hizmet edilmesi isteğini dile getirdi.

DENKTAŞ: "HÜKÜMET GEÇMİŞTEN KALAN TÜM BORÇLARI ÖDEMEK VE DÜZENE KOYMAK İÇİN BİRÇOK ALANDA ÇALIŞMA YAPIYOR”

Başbakan Yarımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, Orman Dairesi’ne atanan kişinin Coğrafya Öğretmeni olduğunu ancak çevre doktorası olduğunu ifade ederek, eleştirilerin izlenimlerin ardından yapılmasını istedi.

Denktaş, eski hükümet döneminde sürekli maaşların ve ödemelerin gündemde olduğunu ancak hükümeti devraldıktan sonra gerekli tüm ödemelerin zamanında yapılmaya başlandığını ve bu yönde çalışmaların dürdüğünü anlatarak, “Devlet insanlar varsa vardır” dedi.

Geçen yıl borçlarının bugün itibariyle tümünün ödenmeye başladığını belirten Denktaş, üreticiler, hayvancılar, muhtar maaşları gibi ödemelerin düzene girdiğini, kayıt dışı ekonomi, seyrüsefer kaçakları gibi konular üzerine gidildiğini, turizm ve eğitim alanında da gerekli denetim çalışmalarının artırılacağını anlattı.

Denktaş, akaryakıt kaçağı üzerine de gidildiğini ve artık muafiyetin kalkacağını ifade ederek, böylece kaçakların azalacağını ve kalkacağını, düzen içine gireceğini kaydetti.

Hükümetin önüne koyduğu programa ve hatta önüne geçebileceğine inanç belirten Denktaş, bunun için Bakanlar Kurulu’nun bir dizi tedbir üzerinde çalıştığını işaret etti.

Hükümetin geçmişten kalan tüm borçları ödemek ve düzene koymak için birçok alanda çalışmalarını sürdürdüğünü, hatta birçok borcun 2 ayda ödendiğini ifade eden Denktaş, borçlanma yapılmadan bunları yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Gelirlerin artmaya başladığını, piyasaya para aktığını, böylece gelirin daha da yükseleceğini ifade eden Denktaş, hükümetin özellikle ekonomik konularındaki ve tüm bakanlıklardaki uyumunun bunu getirdiğini işaret etti.

Tarım sektöründe bu kadar yoğun ödemenin daha önce yaşanmadığını, sendikalarla iletişimin iyi noktada olduğunu ifade eden Denktaş, hükümetin bu yönde çalışmalarını sürdürdüğü sürece başarılı olacağına inanç belirtti.

Emir Ertorun - TAK

30/06/2016 20:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, denktaş, coğrafya öğretmeni
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.