Orta yaş değişti

ads ads ads ads
17/04/2015

ads
Orta yaş değişti

Teknoloji ve tıptaki ilerlemeler ile beslenme ve yaşam klitesindeki gelişmeler nedeniyle uzayan insan ömrü, orta yaşı da değiştirdi. Uzmanlara göre artık 60’ındakiler artık ‘yaşlı’ değil ‘orta yaşlı’!

Avusturya’daki Uygulamalı Sistem Analizi Uluslararası Enstitüsü bilim insanları, çok konuşulacak bir araştırmaya imza attılar.Enstitünün analistleri, gelişen sağlık hizmetlerinden tıp bilimindeki ilerlemelere, yaşam kalitesinin artmasından daha iyi beslenme olanalaklarına kadar birçok bileşeni hesaba katarak yaptıkları araştırmada, tüm bunların sayesinde uzayan insan ömrünün, yaşlılık kavramını da değiştirdiğini ileri sürdüler.

GELECEKTE DAHA DA ‘İLERLEYECEK’



Sistem Analizi Uluslararası Enstitüsü araştırmacılarına göre, 60 yaşındaki biri, modern dünya şartlarında artık ‘yaşlı’ değil ‘orta yaşlı’ kategorisine giriyor.

Sonuçları değerlendiren enstitü uzmanlarından Dr. Sergei Scherbov, “Yaşlı olarak tanımladığımız şey zaman içinde değişti ve bu durum, insanlar gelecekte daha uzun ve daha sağlıklı yaşadıkça değişmeye devam edecek” ifadelerini kullandı. Scherbov, “Bugün 60 yaşında biri orta yaşta. 200 yıl önce ise çok yaşlı sayılırdı” dedi. ABD’deki Stony Brook Üniversitesi’nden Prof. Warren Sanderson ise, yaşlılığın sadece yaşanılan yıllara göre değil kişinin hareket kapasitesi, diğer insanlara bağımlılığı ve iş gücü katılımına göre belirlenmesi gerektiğini söyledi. 

17/04/2015 08:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: orta yaş, insan ömrü, yaşam, yaşlılık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.