Ortalığı karıştıran isim!

ads ads ads ads
31/03/2015

ads
Ortalığı karıştıran isim!

Facebook, 3 yıl önce yayınlanan bir uygulamanın ismini kendi uygulaması için kullandı, işler karıştı.

Bağımsız geliştirici Mike Swanson, 2012 yılında "Layout" adlı bir uygulama çıkartmıştı ve bu uygulama birden fazla fotoğrafı tek bir fotoğraf haline getirebilmenize imkan tanımaktaydı. 2015 yılına geldiğimizde ise (Facebook'un sahibi olduğu) Instagram, farklı fotoğrafları tek bir fotoğraf haline getirmenizi sağlayan yeni bir uygulama çıkardı ve adının Layout olmasına karar verdi.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Mike bu durumdan pek hoşnut değil ve rahatsızlığını belirten bir blog yazısı yazmış durumda. Artık insanlar Mike'ın Layout uygulamasını aradıkları zaman, kaçınılmaz olarak ilk tıkladıkları seçenek Instagram alternatifi olacak ve bu durum da Mike'ın parasız kalmasına sebep olabilir.

Mike'ın blog yazısı özetlenirse, bağımsız bir geliştirici olmaktan mutlu olduğunu, ancak normal olarak Instagram ve Facebook gibi firmaların uygulamaları ile yarışamayacağının farkında olduğunu belirtiyor. "Bu benim tam zamanlı ve tek işim olduğu için, insanların benim uygulamalarımı fark etmeleri için çaba göstermekteyim. Kanımı, terimi ve tutkumu işime dökmekteyim, (işimi) bir zanaat olarak görmekteyim ve müşterilerimin memnuniyeti benim asıl odağım. Kimsenin benim için üzgün hissetmesini beklemiyorum çünkü bağımsız bir geliştirici olmayı kendim tercih ettim ve işimi seviyorum."

Mike, yazısının devamında, bazı insanların istemeden kendi Layout uygulamasına ulaşacaklarını ve bunu satın alacaklarını, bundan da mutlu olması gerektiğini düşünebileceğimizi söylüyor. Hatta Instagram'ın uygulaması ile ilk defa, yanlışlıkla kendi uygulamasına yönlendirilen bir yazı sayesinde karşılaştığını belirtiyor. Ancak, her bağımsız geliştirici gibi satışları sevmesine rağmen, kazanmadığı satışları sevmediğini söyleyerek, özellikle şaşırmış müşterilere sunulan satışları kesinlikle sevmediğinin altını çiziyor. Ayrıca, bu satışların pek çok 1 yıldızlı yoruma sebep olacaklarını ve geri ödeme gerektireceklerini de hatırlatıyor.

Bu arada ise Facebook'un yaptığı bu isimlendirmenin ardından, ismi ilk olarak (ve aynı amaçlı bir uygulama için) kullanan Mike'a bir çeşit ödeme veya telafi yapmayı planlayıp planlamadığı henüz belli değil...

Resimlerle: Fotoğraflarla Facebook ofisleri 

31/03/2015 10:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ortalığı karıtıran isim, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.