ÖSYM Ek Yerleştirme Yapacak

ads ads ads ads
16/09/2014

ads
ÖSYM Ek Yerleştirme Yapacak

 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu yayınlandı. Tercih yapma hakları olan KKTC vatandaşları da ek yerleştirmeden yararlanabilecek.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, 2014-2015 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2014-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından 18 – 25 Eylül tarihleri arasında ek yerleştirme yapılacağını açıkladı.

Adayların, 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 18-25 Eylül tarihleri arasında internet üzerinden bireysel olarak kendilerinin yapacağını belirten Öztürkler, başvuru merkezlerinden ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacağını sadece elektronik ortamda yapılan tercihlerin işleme alınacağını kaydetti.

Öztürkler, ek yerleştirme için tercih ücretinin 10 TL olacağını, tercih işleminden önce bu ücretin yatırılmış olması gerektiğini ifade ederek, “Adaylar ek yerleştirme tercih ücretini, T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, PTT (ASPOS) - Gazimağusa aracılığıyla yatırabileceklerdir. Ek Yerleştirme tercih ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanından kredi kartı, banka kartı ile de yatırılabilecek” dedi.

2014-ÖSYS Ek Yerleştirmeye ilişkin bilgilerin, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları’na Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacağını da söyleyen Öztürkler, kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacağını, Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiğini kılavuzun basılı olarak dağıtılmayacağını vurguladı.

Ek yerleştirme işlemlerinin, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacağını kaydeden Öztürkler, sınavsız geçiş dâhil merkezi yerleştirmede ve açık öğretim programlarının kontenjansız programlar dışında bir yüksek öğretim programına yerleştirilen adayların “Ek Yerleştirme” için başvuru yapamayacağını anımsattı.

Öztürkler, Merkezi yerleştirmede bir örgün yüksek öğretim programına yerleştirilmiş adaylarla kontenjan sıralaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş adayların program sınırlaması olmayan açık öğretim programlarına “Ek Yerleştirme” için başvuru yapabileceğini belirterek, “2014 ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2014-ÖSYS'ye başvurulmuş olması zorunludur” dedi.

Adayların, tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceğini ifade eden Öztürkler, Ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yapılırken, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu ve 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallara uyulacağını, detaylı bilgiye ÖSYM’nin sayfasından ulaşılabileceğini kaydetti.

16/09/2014 13:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ÖSYM, Ek Yerleştirme, Yapacak, eğitim, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.