Otizmin de kanserin de en önemli nedeni

Uzmanlara göre, tarım ilaçlarından uzak beslenmek, birçok hastalığı önleyebilir.

ads ads ads ads
20/11/2017

ads
Otizmin de kanserin de en önemli nedeni

1980'li yıllarda 10 binde bir rastlanırdı, şu anda görülme sıklığı 68'de bir. 2050'lerde bu oranın ikide bire yükseleceğinden korkuluyor, otizmtehlikesi büyüyor. 

otizmdeki bu artışa dikkat çeken Otizm Enstitüsü Başkanı Dr. Necip Cem Kınacı, “Doğan her iki çocuktan biri nörolojik bir hasarla dünyaya gelecek, diğeri de ona bakmakla vakit kaybedecek” dedi. 

Çevre kirliği, teknolojik kirlenme ve yanlış beslenme kanser ve otizm vakalarını arttırıyor. İşte bu nedenle bağışıklık sistemi, otizm ve kanser ilişkisi ilk kez İstanbul'da düzenlenen konferansta masaya yatırıldı. 

Dr. Kınacı, “İmmünoloji, otizm, kanser derken birbirinden uzakmış gibi görünen konuların aslında hepsinin aynı potada olduğunu, elinizi içine soktuğunda birine denk geleceğini anlatmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Uzmanlara göre sağlıklı beslenme, hastalıkları önlemede en önemli faktörlerden biri. 

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, “Otizmin ve kanserin tedavisinde kullanılmış kaynaklardan biri yoğurt. Evde yoğurt tutturursanız, aynı yere geliyorsunuz. Biz aslında çok dönüp dolaşıp Amerika’yı baştan keşfetmeye çalışıyoruz ama haritayı biliyoruz artık desem yanlış olmayacak” şeklinde konuştu.

Otizmde, genetik faktörlerin rol oynadığı düşünülüyordu. Ama son dönemde yapılan araştırmalar çevresel faktörlerin de yarı yarıya etkili olduğunu ortaya koydu. 

Biyokimya Uzmanı Dr. Semra Tamer Levent, konuya ilişkin olarak, „İşin özeti, bağışıklığımızın sağlıklı olarak korunması gerekiyor ki, 1950 sonrası hayatımıza, kimyasallardan, tarım ilaçlarından vücudu koruyalım. Alzheimer, alerjiler, romatizmal hastalıklar, kanser, bu kronik hastalıklar sınıfında. Ve sanayileşmenin bize getirdiği kirlilik. O yüzden vücut kalkanımız, bağışıklık sistemimiz çok kıymetli” değerlendirmesinde bulundu.

20/11/2017 19:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Otizm, kanser,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.