Özersay, STÖ'lerle Temaslarına Hız Verdi

ads ads ads ads
04/03/2015

ads
Özersay, STÖ'lerle Temaslarına Hız Verdi

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay sivil toplum örgütleriyle yaptığı temaslara hız verdi ve bu çerçevede Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği ve İşadamları Derneği’ne ziyaretlerde bulundu, vizyonunu anlatarak soruları yanıtladı. Özersay ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda “Kıbrıs Türk halkının ihtiyacı olan şey göstermelik değil, gerçek bir değişimdir. Aynı şeyleri tekrarlamak ve durumu idare etmek için aday olmadım. Göstermelik değil gerçek bir değişimi sağlayacağım. Bir Cumhurbaşkanı olarak görevlerimi yerine getirirken hükümetlerin ya da siyasi parti yöneticilerin değil Halkın yararını esas alacağım. Çünkü benim önceliğim vatandaşın yararıdır, ülkenin yararıdır” dedi.

Özersay, Kıbrıs Türk tarafının bir çözüm vizyonu ile kendi önerilerini kendisinin geliştireceği, yapıcı bir vizyonla müzakere masasında aktör olarak bulunacağı, her zaman devrede olarak kendi geleceğini ilgilendiren her konuda haklarını kendisinin savunacağı ve meseleleri Türkiye’ye havale etmeyeceği bir yapıya ihtiyaç olduğunu ve bunu sağlayacak olanın da müzakerelerde tecrübe sahibi yeni bir liderlik olduğunu vurguladı.

Özersay, müzakere masasında haklarımızın en iyi şekilde savunulabilmesi ve Kıbrıs Türk’ünün en iyi şekilde temsil edilebilmesi, görünür kılınabilmesi için nasıl bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var diye kendi kendimize sormamız gerektiğini belirtti.Cumhurbaşkanının esas görevlerden bir tanesi hukuk diplomasi ve siyaset ile bağlantılı olduğu için; dışarıda Kıbrıs Türk’ünü temsil etme, Kıbrıs Türk’ünün görünür olmasını sağlama görevinin, hukuk ve siyaset biliminden anlayan bir ismin tabi ki takındığı tutum ve tavır önemlidir.Özersay, bu görevi en iyi şekilde yapabileceğime inandığı için bu yola çıktığını dile getirdi.

“Kumar ve Gece Kulüpleri Bizi Kara Para Cenneti Olmaya Sürüklüyor”

YÖDAK yasasının Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülmesi gerektiğine dikkatleri çeken Özersay, cumhurbaşkanının görevi sadece Kıbrıs müzakereleri değildir, anayasal ve yasal görevleri çerçevesinde cumhurbaşkanının siyasi liderlik göstermesi gerektiğini söyleyerek cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini de detaylı şekilde anlattı ve bu çerçevede atacağı adımları somut örneklerle açıkladı.



Turizm konusuna da değinen Özersay, turizmde kumar ve gece kulüpleri üzerinden bir yere varılamayacağını belirterek, kara paranın ve kayıt dışılığın olduğu bir sürece sürükleneceğini vurguladı. Turizm konusunda bir master planının hayata geçirilmesi ile bir takım sorunların önlenebileceğine de dikkatleri çeken Özersay, Güney Kıbrıs ile yapılacak bir takım girişimlerle turist akışının sağlanabileceğini belirtti.



Bir soru üzerine kapalı Maraş konusunda önerilerini dile getiren Özersay, Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında eski mal sahiplerinin kullanımına açılmasının gerek bölgeye gerekse ülke ekonomisine yapacağı olumlu etkiyi anlattı. Özersay, sadece inşaat sektörüne değil diğer yan sektörlere de canlılık getirecek olan böyle bir hamle ile işsizlik sorununun çözümüne de katkı konulacağını ifade etti.Özersay, “müzakere etmeden önce tek yanlı ama olumlu bir adımla kapalı Maraş’ı Kıbrıs Türk yönetiminde açmalıyız. Uluslararası alanda itibar görmek istiyorsak kendi kurumlarımızı ve sistemimizi uluslararası hukuka olabildiğince yaklaştırmamız ve uyumlu hale getirmemiz gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğine vurgu yapan Özersay, siyasi partilere olan güvensizlikten dolayı partilerin içerisinde rahatsızlıklar olduğunu dile getirerek, belediye seçimlerinde yaşananları örnek gösterdi. Özersay, vatandaşın kendisi bu görev ve bu ülke için en iyisi kimse onu seçmelidir diyen Özersay sözlerini şu şekilde tamamladı: “yani bu seçim siyasi partilerin değil, vatandaşın seçimi olacak”.

04/03/2015 17:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kudret özersay
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.