Özersay Temaslarını Yoğunlaştırdı

ads ads ads ads
30/01/2015

ads
Özersay Temaslarını Yoğunlaştırdı

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay,sivil toplum örgütü ziyaretlerini yoğunlaştırdı. Özersay bu çerçevede dün FOLK-DER, DAÜ-SEN (Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası) ve Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na ziyaretler gerçekleştirerek Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki vizyonunu anlattı ve soruları cevaplandırdı.

Özersay, Folk-Der’de gençlere yaptığı konuşmada ülkede artık sürekli eski yılları anlatan, yani geriye doğru bakan değil geleceğe doğru bir vizyon ortaya koyabilen bir anlayışa ihtiayaç olduğunu ve bu yeni siyaset anlayışı talebini gençlerin ortaya koyacağına inandığını vurguladı. Özersay bir seçime girmezden önce sadece Cumhurbaşkanlığına aday olanların değil, farklı görevlere aday olan tüm siyasilerin mal beyanında bulunmalarını önemsediği için kendisinin bu adımı attığını belirterek “yeni siyasetten kastım tam da bu tür adımlardır” dedi. Özersay ülkenin gelmiş olduğu durumun temel nedenlerinden birirnin partizanlık ve adam kayırmacılık olduğunu ve bugüne kadar herhangi bir siyasi partiye kurumsal ya da duygusal bağı olmayan tek aday olarak Cumhurbaşkanlığı görevini tarafız şekilde yürütmeceğine dikkat çekti. Bu kadar yıl belirli bir siyasi partiyi değil, müzakere masalarında sadece Kıbrıs Türk tarafını temsil ettiğini belirtti



Cumhurbaşkanlarının içerideki sorunlarımızın çözümü için bir siyasi liderlik göstermesi ve iç sorunların çözümü konusunda yetkilerini kullanması gerektiğini vurgulayan Özersay,bunu başarabileceğine inandığı için “Cumhurbaşkanlığıma aday oldum” dedi.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na yaptığı ziyarette Vakıf tarafından yürütülen faaliyet hakkında yönetici ve gönüllülerden bilgi alan Cumhurbaşkanı adayı Özersay “ülkede pek çok kuruma güvenin sarsıldığı bir ortamda Kemal Saraçoğlu Vakfı bu güvensizliği kutsal bir amaç için gönüllülük temelinde çalışarak kırmayı başaran ender kurumlardandır. Kendilerini tebrik ediyorum. Normal şartlarda sosyal devlet anlayışı ile kamu otoritesi tarafından yapılması gerekenler sizler tarafından yapılıyor” dedi.

DAÜ-SEN’i ziyareti sırasında Cumhurbaşkanlığı görevine geldiğinde atacağı adımları anlatan Özersay, akademisyenler tarafından sorulan soruları da cevapladı. Özellikle YÖDAK bağlamında Cumhurbaşkanlarının yetkileri bulunduğunu, üniversitelerde yaşanan çok sayıda ortak sorunun çözümü için inisiyatif kullanacağını vurguladı. Özersay bugüne değin çoğunlukla öğrenci sayısı ile ilgilenildiğini, bununla sürekli övünüldüğünü ancak öğrencilerin, akademisyenlerin ve daha genel anlamda eğitimin kalitesi konusunun yeterince önemsenmediğini söyledi. Kudret Özersay “Cumhurbaşkanı görevine gelmem durumunda YÖDAK, üniversiteler ve özellikle yerel yönetimlerle birlikte çalışarak bu kalite hususunun üzerine gitme kararlılığındayım. Çünkü bugün var olan sistem sürdürülebilir değildir. Ülkemizdeki pek çok sivil toplum örgütü geldiğimiz durumdan rahatsızdır. Gerek mezun olan KKTC vatandaşı öğrencilerin sayısı gerekse kalite bakımından ortada bir planlama olmadığı için ciddi sıkıntılar vardır. Buna ilişkin olarak erken zamanda bir adım atılması gerekir. Diplomalı işsizler yaratmak, bazı mesleklerde ehil olmayan insanlara siz bu konunun ehlisiniz demek bu ülkeye zarar verir. Erken zamanda bunu önlemek ve planlı bir eğitim için adım atmak gerekir. YÖDAK yasasını yürütmekten sorumlu olan Cumhurbaşkanlığı görevine gelmem durumunda bu konuda tecrübesi olan bir ekiple çalışarak çözümler üretmekte kararlıyım” dedi. Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay DAÜ-SEN ziyareti sırasında Maraş ve kapsamlı çözüm müzakereleri konusunda sorulan sorulara da yanıt verdi.

 

30/01/2015 16:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kudret özersay, cumhurbaşkanlığı, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.