Özersay'dan 'Adaylık' Yorumu

ads ads ads ads
30/10/2014

ads
Özersay'dan 'Adaylık' Yorumu

Özersay, toplumun bütün kesimlerinden oy alabileceğine inandığını kaydetti

Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay bunca zaman Kıbrıs Türk halkının bu seçimde ellerini vicdanlarına koymalarını ve akıllarına yatan ismi seçmelerini istedi. Son genel seçimde karma oy oranındaki artışa, belediye referandumunda partilerin oybirliği ile aldıkları karara rağmen çıkan sonuca dikkat çeken Özersay, seçmenlerin cumhurbaşkanlığı seçiminde siyasi parti yöneticilerinin işaret edeceği isimleri değil, kendi benimseyecekleri adayları seçmesini önerdi. “Seçmen artık siyasi partilerden buyruk almak istemiyor’ diyen Özersay,“Bugüne kadar hiçbir partinin üyesi olmamış biri olarak toplumun bütün kesimlerinden oy alabileceğime inanıyorum” ifadesini kullandı.

Rum tarafının düşündüğü takvim ile Kıbrıs Türk tarafının düşündüğü takvimin örtüşmediğini, Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis’in pazarlığa girmeyi çok fazla istemediğinivurgulayan Özersay, “Anastasiadis’in müzakerelerde gelmiş olduğumuz bu aşamada bir pazarlığa, al vere girmeyi çok fazla istemiyordu. Şubat’ta bir pazarlık aşamasına gelinmesini isteyen Kıbrıs Türk tarafı olarak bizdik, bunu zorlayan da bizdik” şeklinde konuştu.

Ada TV’de Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış Programı’nda soruları yanıtlayan Kudret ÖzersayKıbrıs meselesininçok fazla konuşulduğunu ifade ederek, “ne tarafından bakarsanız bakın ne tarafının boş, ne tarafının dolu olduğu çıplak gözle bile görülebiliyor. Dolayısıyla bunu görmek için konunun uzmanı olmaya gerek yok. Şunu söyleyebilirim, bugün geldiğimiz aşamada Rum tarafının kafasındaki takvim ile bizim düşündüğümüz takvim örtüşmüyor” dedi.

HABERİN TAMAMI STAR KIBRIS GAZETESİ'NDE

30/10/2014 11:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kudret özersay
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.