Özgür: Kamu-özel ortaklıkları tıkanan siyasetin tek çıkış yoludur

ads ads ads ads
27/03/2017

ads
Özgür: Kamu-özel ortaklıkları tıkanan siyasetin tek çıkış yoludur

CTP Milletvekili Birikim Özgür sosyal medyadan yaptığı açıklamada siyasetin tek çıkış yolu olarak kamu-özel ortaklığına işaret etti.

Rüzgâra karşı yürümeden toplumun önünü açamayacağımızı biliyoruz.

Su konusunda dün arıza çıkaranlar bugün ihale niye gecikti diye sorguluyor. Çünkü eşik aşıldı yani başardık ancak maalesef toplum olarak tabiri caizse denizi aşıp çayda boğuluyoruz. Su maalesef denize akmaya devam ediyor.

Dün arıza çıkaranların özeleştiri yapmamaları halinde çatlak ses çıkarmaya devam etmesinden daha doğal ne olabilir?

Kimisi teslimiyetçilik muhabbetinden medet umacak kimisi bize samimiyetsiz diyerek kamu finansmanı ile yatırım önerecek.

Belediyelerin hali ortada. Halen maaş dahi ödeyemeyen belediyemiz var. Batmış Yunanistan kamu kaynaklarının %55'ini maaşlar için kullanırken biz %80'ini maaş ve maaş nitelikli harcamalar için kullanmaktayız. Hangi kamu kaynağı ile neyin yatırımını yapacağız tanrı aşkına?

Kamu-özel ortaklıkları tıkanan siyasetin tek çıkış yoludur.

Kamu menfaatini ön planda tutarak bunu yapabilecek miyiz yoksa el yordamı ile mi yapılacak? Önümüzdeki seçimde bunu konuşacağız. Çatlak seslerin demokrasimizin renkleri olmaktan öte toplumsal bir fayda üretmeyeceğini bilerek kimin ne konuştuğunu takip etmekte büyük yarar var. 

27/03/2017 22:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Birikim Özgür
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.