Özgür: Toplam imajımız yerlerde sürünüyor

ads ads ads ads
20/10/2016

ads
Özgür: Toplam imajımız yerlerde sürünüyor

Maliye eski Bakanı ve CTP milletvekili Birikim Özgür, kişisel Sosyal Medya hesabından Türkiye’nin hibe ve kredileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.  Sosyal Medya’dan açıklama yapan Özgür, imajımızın yerlerde süründüğünü ve özgün, özgüvenli ve gerçekçi siyaset gerektiğini belirtti.

Özgür'ün açıklaması şöyle

Bütçe gelirlerimizin dörtte biri Türkiye'nin hibe ve kredilerinden oluşuyor. Bu da bizim duygularımızdan bağımsız olarak Türkiye'ye bu kaynağın etkin kullanımı hususunda söz hakkı sağlıyor.

Tartışma bu kaynağı kim alabilir kim alamaz üzerinden şekillendi son yıllara kadar. Bu çok yanlıştı. Bizim açımızdan işin odağında bu kaynakları en etkin biçimde kullanabilmek olmalı. Geleceği ancak böyle inşa edebileceğiz.

Türkiye de zaten mesela "bu kaynağı sunmak bizim için fizibldır veya fizbl değildir" diye kendi içinde tartışmıyor. İktidarıyla, muhalefetiyle, Türkiye bize sağlanan yardımların arkasında duruyor.

Bugün için bu kaynağın doğru kullanılamadığı şeklinde bir algı var toplumumuzda.

Türkiye'den bakanlar ise kibarca hareketlenin, daha dinamik olun diyor. Bazen de sınırları zorlamak pahasına gecikmelere tahammülümüz kalmadı gibi sözler çıkıyor ağızlardan.

Ülke bütçe gelirlerinin dörtte birini riske edecek kadar siyaseti maksimalist bir bakış açısına hapsetmek de bu gelirin ülkeye ulaşmasını sağlayıp ancak etkin kullanılmasını sağlayamamak da ülke siyasetinin işlevini ciddi biçimde zayıflatıyor, siyasetçiyi de siyasi partileri de halktan uzaklaştırıyor. Toplam imajımız da yerlerde sürünüyor.

Tüm yaşanmışlıklarımızdan gerekli dersleri çıkarmayı başarmalıyız. Cehaletten medet umarak siyaseten ülkenin önünü açamayız, topluma hizmet sunamayız.

O yüzden özgün, özgüvenli ve gerçekçi siyaset... 

20/10/2016 12:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: birikim özgür
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.