Özgürgün Anadolu Ajansı'na Konuştu

ads ads ads ads
28/07/2016

ads
Özgürgün Anadolu Ajansı'na Konuştu

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından örgütün KKTC’deki faaliyetlerine ilişkin en küçük ihbarın bile değerlendirildiğini ifade etti.

Başbakan Özgürgün, FETÖ’nün 15 Temmuz’da Türkiye’yeki darbe girişiminin ardından KKTC’de örgüte yönelik yürütülen çalışmaları, Kıbrıs’ta çözüm arayışları ve müzakere sürecinde gelinen son noktayı AA muhabirine değerlendirdi.

"DEĞERLENDİRİLİYOR”

Özgürgün, KKTC’nin 21 Temmuz’da FETÖ/PDY’yi terör örgütü listesine dahil ettiğini ve tüm faaliyetlerini yasakladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“O günden sonra gerek polisimiz gerekse güvenlik kuvvetlerimiz, komutanlarımız bu anlamda gelen en küçük ihbarı değerlendirerek bu örgütün KKTC’deki bağlantısı, hareketi veya herhangi bir faaliyeti varsa, bununla ilgili en küçük ihbarlar bile değerlendirilerek gerekli hareketler yapıldı. Ancak bu anlamda herhangi bir bulguya şu ana kadar rastlamış değiliz. Ben sürekli güvenlik güçlerimiz ve polisimizle istişare halindeyim. Bana sürekli bilgi aktarılıyor. Bu anlamda en küçük ihbar değerlendiriliyor. Ancak somut olarak herhangi bir örgütsel faaliyete ilişkin tespitimiz şu ana kadar bize ulaşmış değil.”

Özgürgün, FETÖ’nün darbe girişiminin bastırılmasının ardından Türkiye’den KKTC’ye kaçan örgüt üyelerinin olduğu yönündeki haberler hakkında ise “Türk hükümetinin, ‘Şu isim aranmaktadır ve bulunamamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tespit edildi.’ gibi böyle bir tespit yaptığı anda bu eğer Kuzey Kıbrıs’ta ise kısa sürede ortaya çıkar. Bu da, Türkiye’ye karşılıklı işbirliğimiz anlamında mutlaka değerlendirilir.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’NÜN KKTC YAPILANMASI

KKTC’de sadece Milli Eğitim Bakanlığı izni ve Bakanlar Kurulu kararıyla okul açılabildiğini, üniversiteler dışında özel okul açılamadığını anımsatan Özgürgün, bu düzenlemeden dolayı FETÖ’nün KKTC’de okul açarak yapılanamadığını söyledi.

Örgütün finans kaynaklarını KKTC’de yönettiği ve akladığı iddialarına yönelik ise Özgürgün, “Mali polisimiz bunu araştırır, bu konuda mutlaka ihbar da gelir ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne para girişleri de çıkışları da çok sıkı kurallara bağlıdır. Bir kişi yanında belli bir miktar dövizi bile çıkaracak durumda değildir. Sermaye girişleri de kontrol altında. Ciddi bir para gelişi veya zamanla bölüm bölüm bile gelse böyle bir birikim oluşabilir, oluşmaz demiyorum. Ancak o anlamda şahıslara ait tespit edilen, örgüt bağlantısı olan veya bu yasaklanmış örgütün olduğu tespit edilen bankalarda bir şey varsa onlar çok kısa sürede ortaya çıkar.” şeklinde konuştu. 

28/07/2016 14:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özgürgün, anadolu ajansı, fetö, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.