Özgürgün Hükümetin 4 Aylık İcraatlarını Anlattı

ads ads ads ads
29/08/2016

ads
Özgürgün Hükümetin 4 Aylık İcraatlarını Anlattı

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) AB ile ilişkilerini sürdürülebilir kurumsal bir yapıya dönüştürmek ve KKTC halkının çıkarlarını koruyarak, "yeni bir AB vizyonu oluşturmak, bu vizyonu halka iletecek bir İletişim Stratejisi geliştirmek ve halkı AB konusunda objektif olarak bilgilendirmek için çalışmalar başlatıldığını" bildirdi.

Özgürgün, bugün düzenlediği basınla sohbet toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı, ayrıca basına 4 aylık hükümet icraatlarını anlatan bir metin dağıttı.

Başbakan Özgürgün, hükümetin göreve gelmesiyle beraber, Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi (ABKM) çalışmalarına destek verdiğini, diğer yandan ise ilişkileri güçlendirmek adına önüne yeni hedefler koyduğuna işaret etti.

Güçlendirilmiş yapısıyla ABKM'nin, ilk olarak AB ile uyumlu yeni bir "Eşitlik Yasası" üzerinde çalışmalar başlattığını ifade eden Özgürgün, şunları kaydetti:

"Yine bu dönemde başlayan yeni bir çalışma ise kültürel mirasımızın gözbebeklerinden olan Girne Kalesinin restorasyonu için başlatılan çalışmalardır.

"MALİ YARDIM PAKETİNİN EN ETKİN ŞEKİLDE KULLANILMASI ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI"

AB ile ilişkilerimizde belirlediğimiz objektif ve doğru bilgi paylaşımı ilkesinden hareketle, AB kurumlarından halkımıza yönelik yapılan yardımların, hedefleri, sonuçları, analizleri ve etkileri ile ilgili detaylı bilgi talep ederek, Kıbrıs Türk halkına ayrılan Mali yardım paketinin en etkin ve en doğru şekilde kullanımımın sağlanması için çalışmalarını başlatılmıştır.

Yine bununla ilişkili olarak AB tarafından finanse edilen ve amacı Kıbrıs Türklerini AB’ye yakınlaştırmak olan AB Bilgi Merkezinin daha verimli, etkin ve hükümetimizle uyum içerisinde çalışabilmesi için girişimler başlatmış, bu konudaki sıkıntılar AB Komisyon ilgililerine aktarmıştır.”

SPORA YAPILAN YATIRIMLAR

Her yaştaki yurttaşın beden ve ruh sağlığını geliştirmek, sporu kitlelere yayacak kitlelere olanaklar sağlamak yeni spor tesisleri yapmak, mevcutların geliştirilmesini sağlamak ve tüm spor branşlarını dikkate almak, başarılı ve elit sporculara destek olmak hedefiyle görev üstlenen Spor Dairesi’nin öncelikle gece maçlarının oynanabilmesi için önceden ışıklandırılan Atatürk Stadyumu dışındaki tüm stadyumların projeleri hazırladığını kaydeden Özgürgün, ilk ışıklandırma projesi inşasına Girne 20 Temmuz Stadyumu’nda başlandığını ifade etti.

Girne bölgesinde merkezdeki spor kulüplerinin yoğun antrenman ve maç programlarını büyük ölçüde rahatlatacak olan Karaoğlanoğlu Mete Adanır Sentetik Çim Futbol Sahası’nın yapım aşamasına geldiğini ifade eden Özgürgün şöyle konuştu:

“ Akova Eray Vudalı Sentetik Çim Futbol Sahası Yapımına başlanmış, bir çok spor federasyonunun faaliyetlerini sürdürdüğü Lefkoşa Atatürk Spor salonu parke zemini uzun zaman sonra bakıma alınmış ve salon sporlarında Uluslararası standartlarda bir yapıya kavuşturulmuş, yeni sezona hazır hale getirilmiştir.

Atletizm sporunun lokomotifi olan Güzelyurt bölgesindeki Güzelyurt Zafer Stadı tartan atletizm pisti projesi yeniden hayata geçirilmiş olup, yakın zamanda yapımına başlanacaktır. Son yıllardaki gerek alt yapılarda gerekse elit düzeyde birçok sporcu barındıran bu bölgemiz bu sayede Uluslararası standartlarda bir tesise kavuşacaktır.

OLİMPİK SPORCU PROJESİ

2017-2024 yılları arasında uygulanması planlanan Olimpik Sporcu Yetenek Seçimi ve Alt Yapı Projesi çalışması başlatılmıştır.

Programın birinci basamağı, 5-6 ile 11-12 yaş grupları arasındaki kız ve erkek öğrencilerin ülke genelinde tarama çalışması, ikinci basamağı ise yetenekli sporcu takibi programıdır.

Yetenekli sporcuların, yetenek takibi yapılması suretiyle keşfedilmesi ve program kapsamında takiplerinin yapılması planlanmıştır.

Programın üçüncü basamağı, belirlenen kriterler dahilinde seçilecek elit düzeydeki sporcuların yetiştirilmesi, performanslarının geliştirilmesi sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesidir.

Programın dördüncü basamağı olan, özel spor ve gelişim programları eşliğinde Uluslar arası müsabaka deneyimlerinin sporculara kazandırılması, toplumun takdirle izleyeceği, şampiyon sporcular yetiştirilmesi ile sağlanacaktır.

Programın beşinci basamağı olan elit sporcu merkezi projesi kapsamında üst düzey organizasyonlarda madalya kazanması muhtemel elit sporcuların desteklenmesi projesi yer almaktadır.

Üst düzey sporcuları yaş sınırı gözetmeksizin ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi amacı ile kendi branşları ile ilgili yoğun sportif ve kültürel programlar uygulanarak seçkin ve kapsamlı bir hazırlık ortamının sağlanması, Sağlıklı ve sosyal geleceklerin korunması amacıyla kişisel sporcu planlamaları gerçekleşecektir.

Ülkemiz gençlik ve kültür örgütlerine proje bazında destek veren, sivil toplum örgütleriyle işbirliğini artırarak etkinlikler, aktivitelerin çoğalmasını sağlayan Gençlik Dairemiz Haziran ayından başlayarak ülkedeki birçok etkinliklere destek vermiş yaz kamplarına binin üzerinde öğrencimize imkan sağlamıştır.

28 Ağustos 2016 tarihinde Gençlik Dairesi katkılarıyla Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi Uluslararası Folklor Günü düzenlenmiştir."

DPÖ ÇALIŞMALARI



Başbakan Özgürgün, UBP - DP hükümet döneminde Devlet Planlama Örgütü tarafından 18 adet yatırım projesine Teşvik Belgesi verilirken, projelerin hayata geçmesiyle toplam 256,718,191 TL Sabit Sermaye Yatırımı yapılacak ve 587 kişiye istihdam imkanı sağlanacağını ifade ederek, "Devlet Planlama Örgütü ile Türkiye İstatistik Kurumu arasında 5 Ağustos tarihinde teknikişbirliği protokolü imzalanmıştır. Devlet Planlama Örgütü tarafından yeni Milli Gelir, İstihdam, İşsizlik, Ödemeler Dengesi verileri ayrıca İstatistik Yıllığı ve Makro ekonomik ve Sektörel Gelişmeler kitapları yayınlanmıştır” dedi.

"BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCI İLE MÜCADELE KOMİSYONU"

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun hükümetimizin tam desteği ile çalışmalarını yürütmekte olduğunu da belirten Özgürgün, farkındalık seviyesinin yükseltilerek halkın bilinçlenmesine ilişkin eğitim ve önleme çalışmalarının aralıksız devam ederken, yasal alt yapının güçlendirilmesine yönelik adımların da sürdüğünü vurguladı.

REHABİLİTASYON MERKEZİ

Özgürgün, hükümetin bu konuda en büyük ihtiyaçlar arasında yer alan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulması yönünde başlattığı çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedeflediğine dikkat çekti. 

29/08/2016 15:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özgrügün, hükümet, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.