Özgürgün: İşin başında iş bilen hükümet var

ads ads ads ads
22/11/2017

ads
Özgürgün: İşin başında iş bilen hükümet var

Başbakan Hüseyin Özgürgün, UBP-DP hükümetinin göreve gelmesinin ardından ekonomik ve mali yapının düzeldiğini, gelirlerin arttığını, denk bütçenin sağlanmasının övünülecek bir durum olduğunu belirterek, işin başında işi bilen bir hükümet olduğunu söyledi.

Gelirlerin artmasının ödemeler dengesine, tarımdan, turizme, ticaretten, çalışana kadar olumlu yansıdığını anlatan Başbakan Özgürgün, bütçede denkliğe ulaşmak için tedbir alırken, bir yandan da kimseyi mağdur etmemek için geçmişe dönük tüm ödemelerin yapıldığını söyledi.

Başbakan Özgürgün, işin başında iş bilen bir hükümet olduğunun altını çizerek, “Bu bizi övünülecek bir noktaya getirdi. Asgari ücret üç defa arttı, yüzde 30’a varan artış oldu” dedi.

Başbakan Özgürgün, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, seçim sathına girildiğini ifade ederek, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 7 Ocak seçimlerinden birinci parti çıkacağına inandığını, amacın daha güçlü ve tek başına iktidar için, seçimden güçlü birinci çıkmak olduğunu kaydetti. Başbakan Özgürgün, hedefin, tek başına iktidar olduğunu vurguladı.

UBP’nin milletvekili aday seçiminin 7 binin üzerinde üyenin katılımı ile yapıldığını, bunun, ülkenin en güçlü partisine ve halka moral verdiğini belirten Başbakan Özgürgün, , UBP’nin 7 binin üzerinde üyenin katılımı ile üçüncü kez kendi içinde seçime gittiğini “bunun, bir demokrasi zaferi olduğunu” vurguladı.
Başbakan Özgürgün, “Benim için önemli olan ülkeye hizmetti. Seçim ikinci plandaydı. 9 ay daha Başbakanlık koltuğunda oturmak yerine, seçime razıyım dedim. UBP’nin birinci parti olarak çıkacağından eminim. Amacımız daha güçlü birinci parti çıkmak” diye konuştu
UBP’nin her zaman seçime hazır olduğunu ve 7 Ocak seçimlerinden de birinci parti olarak çıkacağına inandığını dile getiren Başbakan Özgürgün, “Amacımız daha güçlü birinci çıkmak. Güçlü hükümet için seçimden güçlü çıkmalıyız” dedi.

UBP 7 Ocak seçimlerinden birinci parti olarak çıkmazsa, 8 Ocak’ta görevi bırakacağını da açıklayan Başbakan Özgürgün, seçime her zaman hazır bir parti olarak, seçim tarihini muhalefete bırakmasının nedeninin ise partisine güveni olduğunu söyledi.

Hükümeti devraldıkları günden bugüne yerel gelirlerin arttığını, gelirlerdeki artışın tüm kesimlere olumlu yansıdığını, hükümetin, 100 milyonlara varan reel sektöre olan bütün borçlarını ödediğini ve piyasaların rahatladığını anlatan Başbakan Özgürgün, ekonomik ve mali anlamda iyi gelişme olduğunu, çiftçi ve hayvancının kuraklık tazminatlarının dahi ödendiğini, köylere gittiğinde, ilk defa kendilerine eleştirilecek bir konu gelmediğini söyledi.
Hükümetin denk bütçeyi sağlamasının övünülecek bir durum olduğunu vurgulayan Başbakan Özgürgün, Türkiye’de hain bir darbe süreci yaşandığını, bu sürede, gelirlerin artması nedeniyle ödemelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını anlattı.

Yapmak istedikleri birçok proje olduğunu, bazı projelerin başladığını, bazılarının başlama aşamasına geldiğini, “çöktü çöküyor denilen sosyal güvenlik sisteminin şimdi koşar duruma geldiğini” ve tüm bunların 18 aylık hükümet döneminde olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, daha güçlü bir şekilde hükümete gelerek, projelere devam edeceklerini söyledi. Başbakan Özgürgün, spor alanlarında da önemli yatırımlar yapıldığını, karayollarında önemli açılımlar yapıldığını, Girne-Dağyolu olarak bilinen yolda çalışmaların başladığını, çalışmaların yakın zamanda gözle görülür hale geleceğini kaydetti.

Türkiye’den gelen suyun halkla buluşmasının, hükümetin hızlı karar alması sayesinde olduğuna işaret eden Başbakan Özgürgün, KKTC’nin yüzde 80’ine suyun ulaştığını, iki büyük ovada sulama suyu projesinin de başladığını duyurdu.
Başbakan Özgürgün, “Yedi gün 24 saat çeşmelerden kesintisiz su akıyor. Bu bile başlı başına çok hızlı alınmış kararlar. Bir önceki hükümet döneminde su konusunu aşmak için aylarca uğraştık, aşamadık” dedi.
Başbakan Özgürgün, sulama projesinin tamamlanmasının bir-iki yıl zaman alacağını belirtti.

Başbakan Özgürgün, geçtiğimiz Kasım ayında yürürlüğe giren ihale yasasının, birçok projenin önünü tıkadığını ve hızlı yatırımların gecikmesine neden olduğuna değinerek, ihale yasasının değiştirileceğini, değişiklik yapılan ihale yasasının komitede görüşülme aşamasında olduğunu açıkladı.

Başbakan Özgürgün, icraat olan yerde eleştirinin de olacağını belirterek, vatandaşlık ve kırsal kesim arsası dağıtımının da icraatın bir parçası ve siyasi vizyon olduğunu, gençlerin arsa sahibi yapıldığını söyledi.

Rum tarafının para ile vatandaşlık sattığını, kendilerinin böyle yapmadığını, belli kriterlerle vatandaşlık verildiğini anlatan Başbakan Özgürgün, vatandaşlıklara yapılan eleştirinin, “Rum tarafı bundan rahatsızlık duyuyor noktasına getirildiğini” ifade etti. Başbakan Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, “Rum tarafı para ile vatandaşlık veriyor, bizdekilerin olmasında da sakınca yoktur” dediğini de aktardı.
Kırsal kesim arsalarının gençlere dağıtımında gösterilen tepkilerin, İsviçre’de hükümetin karşı çıkmasına rağmen, Kıbrıs görüşmelerinde BM’ye verilen ve hala kendisinin görmediği haritadan dolayı mı diye düşündüğünü dile getiren Başbakan Özgürgün, gençlere verilen arsaların, o haritada Rumlara mı verildi diye düşündüğünü, çünkü, eleştirilerin o kesimden geldiğini kaydetti.

Başbakan Özgürgün, Güzelyurt konusunda UBP’nin tavrının net olduğunu vurgulayarak, “UBP burada olduğu sürece Güzelyurt verilmez” dedi.

22/11/2017 19:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özgürgün, ubp, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.