Özgürgün, Lefke Sivil Toplum Örgütleriyle Toplantı Yaptı

ads ads ads ads
02/07/2015

ads
Özgürgün, Lefke Sivil Toplum Örgütleriyle Toplantı Yaptı

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Lefke'de yeni bir maden macerasına asla izin vermeyeceğini, buna kalkanların karşılarında kendisini göreceklerini vurguladı. Özgürgün, dün akşam Lefke’ye giderek, Lefke Sivil Toplum Örgütleri ile “Lefke’ye yeni bir maden açılmasına ilişkin girişimleri” değerlendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Örgüt Başkanı Kemal Dürüst de hazır bulundu.

UBP Basın Bürosu açıklamasına göre, Lefke’de Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Lokali’nde saat 18.30’da gerçekleşen toplantıda, önce Lefke Sivil Toplum Örgütleri Genel Koordinatörü Teoman Oktay söz alarak Lefke ve bölgesinin sorunlarını açıkladı ve çözümler önerdi.

Daha sonra orada bulunan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri birer konuşma yaparak şikâyetlerini ve önerilerini açıladılar.

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Genel Koordinatörü Teoman Oktay ve orada bulunan sivil toplum örgütleri temsilcilerinin şikâyetlerinin başında öncelikli konu olarak Lefke ve Bölgesinde maden işletmeciliğinin bir kere daha başlatılması girişimleri geldi. Örgüt temsilcileri yeni madene karşı çıktılar.

Okullar, Limanlar, Bahçeler, yollar ve benzeri konularda şikâyet ve önerilerini belirten temsilciler, bu sorunların çözümlenmesi için birlik olunması gerektiğini belirttiler ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e de bu konuda gerçekleştirdiği toplantıdan dolayı teşekkür ettiler.

“ÇOK DUYGULANDIM... LEFKE’Yİ EN AZ SİZİN KADAR DÜŞÜNÜYORUM”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yaptığı konuşmada, Lefke halkının sorunlarını, haykırışlarını, dinlerken kendisinin de çok duygulandığını belirterek; “Siyasi yaşamım sonunda ben de bir Lefkeli olarak Lefke’ye gelip yerleşmeyi düşünüyorum. Zaten evim buradadır. Onun için Lefke’yi ben de en az sizin kadar düşünüyorum” dedi.

“APLIÇ KAPISININ AÇILMASINI İSTEDİM”

Aplıç Kapısı'nın açılışı konusunda kendi bakanlığı döneminde dönemin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la bu konuyu konuştuğunu belirterek;

“Ben o zaman da bu kapının açılmasını istemiştim. Sayın Cumhurbaşkanımız bana, ‘Hristofyas bu konuda seçmenine söz vermiş, Onun için Yeşilırmak’ı açalım sonra Aplıç kapısını da açarız.’ demişti. Ben şimdi de Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya bu Aplıç kapısı konusunda, ‘Görüşmelerde isteyin bu kapıyı da açalım’ dedim" dedi.

“LEFKE’NİN İSTEKLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM... LEFKE’NİN MERKEZ OLMASI HAYALİM”

Özgürgün sözlerine devamla; “Ben Lefke halkının isteklerini çok iyi biliyorum. Ben Lefke’nin bir merkez olması hayalinde olan birisiyim. Lefke halkı da merkez olma günlerini özlemektedir. Bir hastane konusu veya merkezcilikten dışlanacak bir konu olduğunda ben Lefkelinin hassasiyetini bilirim. Zamanında merkez olan Lefkeyi, kenar durumuna atacak her türlü hareket Lefke’de çok büyük reaksiyon topluyor. Ben siyasetçi gömleğini çıkardığım gün belki de Lefke’ye daha faydalı olacağım. Bu da çok uzun süre değil. Benim Lefke’ye verebileceklerim, belki de siyasi gömleğimi çıkardığım zaman daha çok olacaktır” dedi.

“HER ZAMAN, HER EYLEMİNİZDE YANINIZDAYIM”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Lefke’nin çok tarihi özellikleri olduğunu belirterek; "Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalma bir Türk kasabasıdır. Lefke'de birçok Osmanlı eseri vardır. Lefke tarihin her döneminde hep Türk Kasabası olmuştur. Ben her zaman Lefkelinin yanındaydım. Herhangi bir eyleminiz olduğunda beni çağırın gelirim ve sizinle birlikte olurum” dedi.

“LEFKE'DE MADEN FACİASI YAŞATILMASINA ASLA İZİN VERMEM”

Lefkelinin hassasiyetlerini çok iyi bildiğini belirten Hüseyin Özgürgün, “Lefkelinin ve Lefke Bölgesi halkının en hassas olduğu konu buradaki madencilik konusudur. Lefke halkı bir kere daha bu durumu yaşamak istememektedir. Lefkeye birisinin gelip da geçmişteki o maden facialarını yaşatmasına asla izin vermem. Karşılarında beni görürler. Dolayısıyla beni en önde göreceksiniz!” dedi.

DÜRÜST: “UBP KİRLİ YATIRIMA KARŞI”

UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Başkanı Kemal Dürüst de yaptığı konuşmada, özellikle, dinamik, kararlı ve mücadeleci Lefke Sivil Topluk Örgütlerinin Lefke’ye nasıl sahip çıktılarını görmekten mutlu olduğunu belirterek; “Bu toplantı geleceğe ışık tutacak bir toplantıdır. UBP Hükümetleri döneminde de bu kirli sanayi veya kirli yatırım diye bildiğiniz bölgedeki yatırıma karşı olduk, şimdi de karşıyız” dedi.

“MADEN KONUSUNDA HALKA RAĞMEN BİR ŞEY YAPILAMAZ”

Dürüst, sözlerine şöyle devam etti; “Haykırışınıza, feryadınıza saygı duyuyorum Ben Lefkeye çok önem veren birisiyim. Bakanlığım döneminde de bu yöreye çok katkılarım olduğuna inanıyorum. Lefke’ye bir stadyum yapılması konusunda, Lefke Türk Spor Kulübü binası konusunda, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi konusunda, Cengiz Topel Hastanesi konusunda ve daha birçok konuda katkılarımız olduğuna inanıyorum. Peki! Sorunlar bitti mi? Hayır bitmedi! Haklısınız. Yapılmayan eksik bırakılan çok şey var. El birliğiyle siyasi ayrım yapmadan bunları aşmalıyız. Maden konusunda da halkta bir rahatsızlık varsa, ben halka rağmen bir şey yapılamaz diyorum” dedi. 

02/07/2015 16:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hüseyin Özgürgün, Lefke
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.